Μιχάλης Ιατρόπουλος: Ξεσπά κατά του Αμβρόσιου μετά τις δηλώσεις για τα Τέμπη – «Αν ο διάβολος είχε μορφή θα είχε τη δική σας»

Η αδιανόητη και αισχρή δήλωση του πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου, για την τραγωδία στα Τέμπη, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Ανάμεσα σε αυτούς που εξέφρασαν την οργή τους και ο ηθοποιός Μιχάλης Ιατρόπουλος.

Ενώ ακόμα όλοι θρηνούν τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη, ο Αμβρόσιος απέδωσε την τραγωδία στα Τέμπη σε τιμωρία του Θεού για το τριήμερο του Καρναβαλιού.

Η τοποθέτησή του, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε δικαιολογημένα έντονες αντιδράσεις. Ανάμεσα σε αυτούς που εξέφρασαν τον θυμό τους με τον πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιο, είναι και ο Μιχάλης Ιατρόπουλος.

Ο ηθοποιός δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία του Αμβρόσιου και ξέσπασε εναντίον του.

«Mr tragic Αμβροσιε αν υπήρχε ό Θεός που εσείς πιστεύετε θα έπρεπε να είστε ο μηχανοδηγός του τρένου. Ευτυχώς όλοι εμείς πιστεύουμε σε έναν άλλο Θεό που εσείς μάλλον δεν γνωρίζετε. Από εμένα με αγάπη f@ck you b@rst@rd. Υ.Γ. αν Ο διάβολος είχε μορφή σίγουρα θα είχε την δική σας Περαστικά πανίβλακα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Ιατρόπουλος.

Η αισχρή δήλωση Αμβρόσιου

Σε κείμενό του στο ekklhsiaonline ο πρώην Μητροπολίτης υποστηρίζει ότι η τιμωρία αυτή ήρθε μετά την «πανηγυρική Καρναβαλική εορτή του Διαβόλου», εκεί όπου πλεονάζει η αμαρτία και η ακολασία και θυμώνει τον Θεό που αποφασίζει να πάρει τις ζωές των νέων για να μας δώσει ένα μάθημα.

Εξάλλου κατά τον ίδιο η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια χώρα άθεων και μάγων και κατ’ επέκταση σε μια χώρα που ο διάβολος κάνει πάρτι, καθώς δίνονται δικαιώματα στους ομοφυλόφιλους, οι νέοι είναι «αστεφάνωτοι», μέχρι και κάποιοι πολιτικοί συζούν χωρίς να είναι παντρεμένοι και γενικά η κοινωνία απομακρύνεται από τον «δρόμο του Θεού».

«Ο Διάβολος πανηγυρίζει για τις …κατακτήσεις του! Και κορυφαίο κατόρθωμα του Διαβόλου είναι το ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΗΑΣ, το τριήμερο του Καρναβαλιού», αναφέρει χαιρέκακα ο Αμβρόσιος που στην πραγματικότητα βρήκε ευκαιρία να κατηγορήσει τα ίδια τα θύματα για αυτό που συνέβη και να σκορπίσει μίσος, φανατισμό και αποπροσανατολισμό πάνω από τις στάχτες.