Πέθανε ο Τάκης Μαρινάκης, ντράμερ των θρυλικών Πελόμα Μποκιού

Πέθανε, σε ηλικία 73 ετών, ο σπουδαίος μουσικός και ντράμερ των Πελόμα Μποκιού, Τάκης Μαρινάκης έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 21 Μαρτίου, στις 2 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα. Ο Τάκης (Δημήτρης) Μαρινάκης υπήρξε ντράμερ και ιδρυτικό μέλος του θρυλικού συγκροτήματος Πελόμα Μποκιού μαζί με τον Βλάση Μπονάτσο, τον Νίκο Δαπέρη, τον Νίκο Λογοθέτη και τον Γιάννη Κιουρκτσόγλου.
Ήταν αδελφός του μπασίστα Ηλία Μαρινάκη, ο οποίος συνεργάστηκε επίσης με τους Πελόμα Μποκιού, ο οποίος πέθανε το 2021.
Ο Τάκης Μαρινάκης ήταν ο πρώτος μουσικός στην Ελλάδα που πήρε δίπλωμα κρουστών από το Ωδείο Αθηνών το 1982 αλλά και ο πρώτος που έπαιξε ενώπιον του ελληνικού κοινού έργα όπως το Κοντσέρτο για κρουστά του Α. Ζολιβέ, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το Κοντσέρτο για μαρίμπα του Πολ Κρέστον με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Κοντσέρτο για κρουστά του Σάββα Ζάννα με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ αλλά και τη μικρή νυχτερινή διασκέδαση του Νίκου Σκαλκώτα, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση.
Αν και αυτοδίδακτος κατάφερε να εξελιχθεί σε δεξιοτέχνη σολίστ των κρουστών και να παίξει σε αξιόλογα συγκροτήματα ροκ και τζαζ μουσικής, όπως το συγκρότημα του Β΄ Προγράμματος της ΕΡΤ με τον Κυριάκο Σφέτσα, ενώ ήταν και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος κρουστών «Σείστρον».
Είχε συνεργαστεί με τον Μάνο Χατζιδάκι και την Ορχήστρα των Χρωμάτων, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Γιάννη Μαρκόπουλο και άλλους.
Επιπλέον, διετέλεσε Α΄ κορυφαίος στα τύμπανα στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών από το 1986.