Δίκη Πισπιρίγκου: Εξέτασα την Τζωρτζίνα και ήταν καλά – Τι κατέθεσε παιδίατρος

Την εικόνα της 9χρονης Τζωρτζίνας τις μέρες της νοσηλείας της στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας μετέφερε η παιδίατρος Λαμπρινή Βίτσα καταθέτοντας σήμερα στη δίκη με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της .

Η μάρτυρας, η οποία δεν εργάζεται πλέον στο νοσοκομείο αυτό, είχε εξετάσει την μικρή Τζωρτζίνα συνολικά  δύο φορές όσο το παιδί έμεινε νοσηλευόμενο στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ενώ ήταν παρούσα και κατά τη διαδικασία της ανάνηψης χωρίς ωστόσο να συμμετάσχει σε αυτήν.

«Ο μπαμπάς μου είπε ότι «έτσι γίνονται με εμάς ποτέ δεν υπάρχει κάτι και όλο κάτι γίνεται» ανέφερε η μάρτυρας και συνέχισε: «Ήταν ένας πατέρας που έχει χάσει δυο παιδιά … Δεν τον ρώτησα γιατί κατάλαβα, προσπάθησα να τον καθησυχάσω. Του είπα μην αγχώνεστε στο νοσοκομείο είστε, είμαστε από πάνω…».

Η γιατρός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της υπεράσπισης, είπε πως συνάδελφος της είχε επικοινωνήσει με την παιδοκαρδιολόγο πριν το παιδί πάθει την ανακοπή που την οδήγησε στην τετραπληγία συμπληρώνοντας πως η ανακοπή της Τζωρτζίνας «ήταν ένα περιστατικό που μας είχε συγκλονίσει».

Η μάρτυρας, όπως κατέθεσε ήταν παρούσα στη διαδικασία ανάνηψης του παιδιού χωρίς ωστόσο να συμμετέχει η ίδια. Όπως περιέγραψε είδε την κατηγορούμενη ψύχραιμη «όταν βγήκε το παιδί με το φορείο μετά την ανάνηψη από θάλαμο».

Η δίκη συνεχίζεται αύριο, αναφέρει το in.gr