Καιρός: Αλλάζει ξανά το σκηνικό – Ισχυρές καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας από τη Δευτέρα

Απότομη θα είναι η αλλαγή του καιρού μετά τις ανοιξιάτικες ημέρες που βιώνουμε μαζί με τις υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες.

Το ηλιόλουστο και ζεστό σκηνικό θα αρχίσει να αλλάζει από την Κυριακή με τη νέα εβδομάδα να ξεκινά με ένα πλήρως φθινοπωρινό προφίλ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Γιάννη Καλλιάνου μέχρι και το Σάββατο θα επικρατήσουν πολύ μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και θερμοκρασίες που ενδεχομένως να αγγίξουν τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Πτώση θερμοκρασίας

Την Κυριακή ωστόσο, θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο. Πιθανότατα θα βρέξει και στην Αττική. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μια μικρή πτώση της τάξεως των 4-5°C.

Βροχές και καταιγίδες

Από τη Δευτέρα και στη συνέχεια, ο καιρός προβλέπεται να είναι κατά διαστήματα πολύ άστατος με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις μπόρες, ακόμα και τις τοπικά έντονες καταιγίδες αλλά και σταδιακά τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα πτώση και δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 16-18°C. Αυτό σημαίνει ότι η συνολική πτώση από τις αυξημένες θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου θα φτάσει ακόμα και τους 8-10°C κατά τόπους.

Ενδεχόμενο πλημμυρικών φαινομένων

Οι βροχοπτώσεις που έρχονται από τη νέα εβδομάδα ενδέχεται να προκαλέσουν και πλημμυρικά φαινόμενα. Κατά τόπους δηλαδή και κατά περιόδους θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρές και θα συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Ο άστατος κατά περιόδους καιρός θα διατηρηθεί έως και τουλάχιστον τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.