Συντριβή Antonov: Mάζεψαν το κουφάρι του αεροσκάφους στην Καβάλα – Αρχισαν τη σπορά οι αγρότες

Αφού πέρασαν 251 ημέρες από τη μοιραία νύχτα της 16ης Ιουλίου του 2022, η αγροτική περιοχή όπου συνετρίβη το ουκρανικό Antonov της Meridian στην Καβάλα, στους πρόποδες του Παγγαίου, δεν θυμίζει σε τίποτα τόπο αεροπορικού δυστυχήματος.

Η φύση έκανε -και θα συνεχίσει άοκνα να κάνει- τη δουλειά της, με τον κύκλο των εποχών, αλλά η μεταμόρφωση-ολική επαναφορά του χώρου οφείλεται κυρίως στην απομάκρυνση -«επιτέλους», όπως λένε κάτοικοι του Παλαιοχωρίου και των Αντιφιλίππων- των συντριμμιών του αεροσκάφους, που αναπαύονταν εκεί επί 8 ολόκληρους μήνες.

Οπως αναφέρει το voria.gr το κουφάρι του μεταφορικού ελικοφόρου Antonov κειτόταν σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, σε καλαμποκοχώραφα και λωρίδες γης με λεύκες, πλήττοντας τους πέντε ιδιοκτήτες τους, ενώ τα συντρίμμια -ανάμεσά τους και προσωπικά αντικείμενα του οκταμελούς πληρώματος-, όλο αυτό το διάστημα, αποτελούσαν βορά για κάθε επιτήδειο, αλλά και χώρο με υψηλή επικινδυνότητα για όσους -πάρα πολλούς- πλησίαζαν. Η περιοχή της συντριβής βρίσκεται λίγες μόλις δεκάδες μέτρα μακριά από σπίτια.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών συλλογής και απομάκρυνσης των συντριμμιών, την περασμένη εβδομάδα, οι αγρότες επιστρέφουν, πλέον, σε κανονικούς ρυθμούς, οργώνοντας τα περίπου 10 στρέμματα που επηρεάστηκαν και είχαν όλο αυτό το διάστημα δεσμευθεί. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η σπορά καλαμποκιού, που κατά κύριο λόγο γίνεται στην περιοχή.