Δίκη Αλκη – Ιατροδικαστής Αποστολίδου: «Από το τραύμα στη μηριαία ο θάνατός του»

Τις δικές της εκτιμήσεις για τα τραύματα στο σώμα του 19χρονου Άλκη Καμπανού κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του, η ιατροδικαστής Αικατερίνη Αποστολίδου ως τεχνική σύμβουλος ενός εκ των κατηγορούμενων.

Η μάρτυρας εστίασε στα σημεία που διαφωνεί με την ιατροδικαστική έκθεση, την οποία συνέταξε η Λήδα Κοβάτση, που έκανε την νεκροτομή στον άτυχο νέο μετά το στυγερό έγκλημα. Σημείωσε μάλιστα πως η ίδια εκτιμά ότι ο θάνατος του Άλκη προήλθε από αιμορραγικό σοκ, αποτέλεσμα του χτυπήματος στη μηριαία αρτηρία και πρόσθεσε πως δεν θεωρεί θανατηφόρες τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σύμφωνα με το voria.gr.

Οι τρεις επισημάνσεις της κ. Αποστολίδου

«Ένα διαμπερές και όχι δύο το τραύμα στον αριστερό μηρό»

Διαφωνώντας με τη συναδέλφό της που έκανε τη νεκροτομή, η μάρτυρας τόνισε ότι στον αριστερό μηρό «περιγράφονται δύο τραύματα αλλά πρόκειται για ένα διαμπερές με πύλη εισόδου και εξόδου».

«Το εργαλείο δείχνει την κατεύθυνση. Εγώ διαφωνώ με τα δύο τραύματα», πρόσθεσε και τόνισε ότι μοιάζει με τραύμα από όργανο που έχει καμπύλη.

Εξηγώντας τις εκτιμήσεις της με βάση μία φωτογραφία είπε χαρακτηριστικά ότι «σε όποια ιατροδικαστική του κόσμου τη στείλετε, θα σας πει ότι αυτό είναι ένα διαμπερές τραύμα».Η επική αντίδραση της Σμαράγδας Καρύδη όταν δοκίμασε τα πατατάκια με γεύση γεννητικών οργάνων

«Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε δύο τραύματα να επικοινωνήσουν. Για ποιο λόγο ένας ιατροδικαστής να κάνει νέα κάκωση;», είπε.

«Δεν υπάρχει χτύπημα με λοστό στο κεφάλι του Άλκη»

Στη συνέχεια η μάρτυρας σχολίασε τις εκτιμήσεις της για τις κακώσεις στο κεφάλι του Άλκη, αναφέρει το in.gr

«Δεν έχουμε χτύπημα με λοστό στον θανόντα. Είναι με θλων όργανο αλλά τύπου γροθιά ή κλοτσιά. Ακόμα και αν ήταν καλυμμένο το κεφάλι, μία ράβδος θα άφηνε αποτύπωμα», κατέθεσε η ιατροδικαστής.

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τα τραύματα στα χέρια του Άλκη που όπως είπε «πάρα το γεγονός ότι φορούσε χοντρά ρούχα, το αποτύπωμα της ράβδου είναι εμφανές».

«Στο κεφάλι του θα σκιζόταν το δέρμα καθώς υπάρχει και οστό από κάτω. Όπως ακριβώς έγινε και με τον φίλο του», κατέθεσε η ιατροδικαστής.

Το τραύμα στη μηριαία αρτηρία έδειξε ως θανατηφόρο

Ερωτώμενη για την αιτία θανάτου του άτυχου νέου απάντησε πως προήλθε από αιμορραγική καταπληξία. «Αν δεν υπήρχε η μηριαία αρτηρία, για μένα, η ζυγαριά γέρνει στο ότι θα ζούσε», είπε.

«Το οίδημα είναι προθανάτιο γιατί αιμορραγουσε, κατέρρεε ο οργανισμός του. Δεν αμφισβητείται το οίδημα, αλλά ο μηχανισμός. Πρόκειται για ένα παιδί που μέσα σε δέκα λεπτά πέθανε», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη στο τραύμα στη μηριαία, είπε πως πρόκειται για ένα μικρό και κυκλικό τραύμα από όργανο με ομαλά χείλη.