Η υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Κλαίρη Σαραντάκου αποκλειστικά στο SoWhat?

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης,
αυτή τη περίοδο; Η διευθέτηση του ρέματος Κόρμπι στην Βάρη είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του δήμου γιατί χρονίζει εδώ και σαράντα χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι σε όλη την περιοχή να μην υπάρχει ρυμοτομικό σχέδιο. Δηλαδή δεν μπορούν να γίνουν πεζοδρόμια, πλατείες, χώροι άθλησης, σύστημα αποχέτευσης. Αλλά αυτό είναι το μείζον. Σκεφτείτε ότι δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δεν διαθέτει καταφύγιο αδέσποτων ζώων. Δεν διαθέτει δημοτική βιβλιοθήκη. Δεν έχει πολιτιστικό χώρο. Δεν διαθέτει δημοτικό κολυμβητήριο. Το μεγαλύτερο οδικό δίκτυο πλην των κεντρικών δρόμων και ελαχίστων άλλων, είναι γεμάτο λακκούβες και εγκαταλειμμένο.

Μαρίνα – λιμάνι / Ποια η τοποθέτησή σας ως προς αυτό;
Η μαρίνα που δυστυχώς θα γίνει λιμάνι, αιφνιδίασε την πόλη μας. Η δημοτική αρχή είχε πείσει τους κατοίκους ότι η μαρίνα απλώς θα εκσυγχρονιστεί, κάτι που ήταν αναγκαίο, αλλά η πραγματικότητα την διέψευσε. Η αλήθεια είναι ότι ο κύριος μόλος θα επεκταθεί κατά 178 μέτρα και ο εσωτερικός κατά 134 μέτρα, για να υποδέχεται πλοία άνω των 60-70 μέτρων. Στο τέλος του μόλου θα κατασκευαστεί ελικοδρόμιο. Ολο το δασικό κομμάτι που υπήρχε στην ακτή έχει ήδη ξηλωθεί για να γίνει υπόγειο πάρκινγκ. Επίσης θα κατασκευαστεί ένα εμπορικό κέντρο που θα στεγάσει 22 καταστήματα. Μεγαδομές δυσανάλογες με την πολεοδομική κλίμακα του δήμου. Σχέδια που αντιστρατεύονται με το μέγεθος τους, την ίδια τη φυσιογνωμία και γεωμορφολογία του εκπάγλου καλλονής τοπίου και της μοναδικής μας πόλης. Αυτό μόνο ήπια ανάπτυξη δεν είναι.

Ποιο το μήνυμα που θα στέλνατε στους Δημότες;
Ο συνδυασμός μας είναι μια σύγχρονη αυτοδιοικητική παράταξη, που στόχο έχει να συνδυάσει την εμπειρία, με τον ενθουσιασμό και τα φρέσκα οράματα των νεότερων. Θέλουμε μια Διοίκηση συλλογική , αποτελεσματική, παραγωγική, ευέλικτη και αποφασιστική στην λήψη αποφάσεων. Θέλουμε ανοικτές και προσβάσιμες σε όλους παραλίες. Θέλουμε συσχετισμό των χρήσεων γης, υφισταμένων και προβλεπόμενων, με την κυκλοφορία. Θέλουμε να ενεργοποιήσουμε όλες τις υγιείς και ανιδιοτελείς δυνάμεις του τόπου μας. Θέλουμε να αλλάξουμε την φιλοσοφία Διοίκησης του Δήμου και τον τρόπο άσκησης της εξουσίας. Θέλουμε ένα Δήμο φιλικό στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Η πόλη που ονειρευόμαστε στέκεται δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Θέλουμε να αναδειχθούν οι αρχαιότητες της περιοχής μας. Θέλουμε διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στα οικονομικά του Δήμου. Κάθε ευρώ των δημοτών πρέπει να αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο. Θέλουμε προστασία και ανάδειξη των ελεύθερων χώρων πρασίνου Θέλουμε ένα Δήμο στην κορυφή των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών για την αειφόρο αστική ανάπτυξη, τον υψηλών προδιαγραφών τουρισμό και την πράσινη ενέργεια. Τέλος, θέλουμε να δραστηριοποιήσουμε την νεολαία μας, που θα αποτελέσει την ραχοκοκαλιά του συνδυασμού μας. Να χρησιμοποιήσουμε τα φρέσκα μυαλά της νεολαίας μας. Να εμπιστευθούμε τις ιδέες τους, να ακούσουμε τις ανάγκες και τις προτάσεις τους. Αυτές που σήμερα δεν ακούγονται γιατί κανείς δεν έχει διάθεση να τις ακούσει.