Κάρπαθος: Τι απαντά η ταβέρνα για τα ζωντανά ψαριά στο τηγάνι

«Δεν είμαστε κακοποιοί ζώων, ούτε σαδιστές» αναφέρουν άνθρωποι από το περιβάλλον της ταβέρνας στην Κάρπαθο μετά το βίντεο με το τηγάνισμα ζωντανών ψαριών, που προκάλεσε σάλο και την επακόλουθη καταγγελία.

«Είναι δύσκολο για τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, από την μία στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στο επίκεντρο. Δεν είναι τρόπος που μαγειρεύονται τα ψάρια, δεν συνηθίζουμε να τα μαγειρεύουμε ζωντανά τα ψάρια. Δεν είμαστε κακοποιοί ζώων, ούτε σαδιστές. Δεν είμαστε κανίβαλοι. Το ψάρι είναι στην τροφική αλυσίδα. Το βίντεο είναι αίσχος και δεν είναι η πολιτική του μαγαζιού αυτή» αναφέρουν άνθρωποι από το περιβάλλον της επιχείρησης μιλώντας στο LIVE NEWS.

Όπως υποστηρίζουν, η επιχείρησή τους μετά από τη δημοσίευση του σοκαριστικού βίντεο δέχεται έναν καταιγισμό αρνητικών σχόλιων στα social media αλλά και τηλεφωνημάτων.

«Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας είναι οικογενειάρχης, κοντεύει να τρελαθεί αλλά δεν ψάχνει να βρει φταίχτες, το φταίξιμο είναι της επιχείρησης. Αυτή τη στιγμή δέχεται έναν πόλεμο. Αποσυνδέσαμε το τηλέφωνο της επιχείρησης γιατί δεχόμασταν πάρα πολλά υβριστικά τηλεφωνήματα. Η google μας κατέβασε το site μόνη της. Δέκα οικογένειες ζούνε από αυτή την επιχείρηση».

Στο βίντεο που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, τα ψάρια φαίνονται να σπαρταράνε μέσα σε ένα δοχείο με αλεύρι, ώσπου ένας άντρας παίρνει με μία λαβίδα ένα από αυτά και το βάζει ζωντανό μέσα στο καυτό λάδι του τηγανιού.

Σύμφωνα με το περιβάλλον γύρω από την επιχείρηση: «Το συγκεκριμένο είδος ψαριού έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, 20 ώρες. Δεν καθαρίζεται, ούτε απολεπίζεται. Κανονικά το αφήνουμε μέσα στο ψυγείο. Ο χειρότερος θάνατος είναι ο πνιγμός. Τα αφήνεις να πεθάνουν μετά από 20 ώρες. Δεν λέω ότι ήταν σωστή η κίνηση αλλά είτε με τον έναν τρόπο, είτε με τον άλλον, το ψάρι βασανίζεται και με τα δίχτυα του ψαρά και με το ψαροντούφεκο και στο ψυγείο και στην κατάψυξη. Ο αστακός, για παράδειγμα, ψήνεται ζωντανός μέσα στο ζεστό νερό».

Παραιτήθηκε η γυναίκα που ακουγόταν να γελάει στο βίντεο

Στο βίντεο ακούγεται αυτή η γυναίκα να γελάει με την αποτρόπαια διαδικασία. Όπως λέει η επιχείρηση στο LIVE NEWS, μετά από την κατακραυγή, με δική της απόφαση αποχώρησε από την ομάδα του εστιατορίου.

«Το βίντεο το έχει ανεβάσει υπάλληλος. Η γυναίκα που το ανέβασε δεν το έκανε με δόλο και κακοπροαίρετα, ούτε φανταζόταν τι διαστάσεις θα πάρει. Η γυναίκα αυτή με δική της απόφαση και κακή ψυχολογία, δήλωσε την παραίτησή της. Ήταν λάθος της επιχείρησης, η επιχείρηση έπρεπε να ελέγξει το τι ανεβαίνει».

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα τι κατηγορία θα αποδοθεί στους υπεύθυνους της επιχείρησης, όσο ο βασανισμός ζώων θεωρείται πια κακούργημα.