Βέλγος τουρίστας χάθηκε στη Σούγια – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης με βάρκα

Σε περιπέτεια εξελίχθηκε η πεζοπορία για έναν Βέλγο τουρίστα 71 ετών καθώς χάθηκε στην περιοχή ανάμεσα Λισσού και Σούγιας στα Χανιά, καθώς χάθηκε το βράδυ της Τρίτης με αποτέλεσμα να στηθεί μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν όταν ο 71χρονος Βέλγος μαζί με τη σύζυγό του αποφάσισαν να πάνε πεζοπορία.

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας η σύζυγός του κουράστηκε και σταμάτησε ενώ ο ίδιος συνέχισε μόνος του. Το βράδυ φαίνεται ότι έχασε τον προσανατολισμό του και ειδοποίησε την πυροσβεστική λέγοντας πως χάθηκε.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης με τη συμμετοχή 5 οχημάτων και 18 πυροσβεστών. Λίγες ώρες αργότερα η επικοινωνία που είχαν οι αρχές μαζί με τον τουρίστα χάθηκε με αποτέλεσμα να ενταθούν ακόμα περισσότερο οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Ο 70χρονος Βέλγος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αρκετά ταλαιπωρημένος καθώς βρέθηκε σε ένα δύσβατο μονοπάτι και γι’ αυτόν τον λόγο η επιχείρηση διάσωσης θα πραγματοποιηθεί με βάρκα, καθώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δεν μπορούν να πλησιάσουν στο σημείο.