Συγκλονίζει ανασφάλιστος μάγειρας που κάηκε με καυτό λάδι – «Με έβαλαν σε ψυγείο με ωμά κρέατα»

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για τραγικό εργατικό ατύχημα, το οποίο είχε ένας 22χρονος υπάλληλος ξενοδοχείου στην Κρήτη, ο οποίος κάηκε με καυτό λάδι στο πρόσωπο και στα χέρια όταν χρειάστηκε να μεταφέρει μία γεμάτη κατσαρόλα.

Ο 22χρονος, που μόλις είχε τελειώσει τη σχολή, εργάζονταν ως βοηθός μάγειρα σε ξενοδοχείο στην περιοχή των Μαλίων του Δήμου Χερσονήσου, από τις 10 Ιουνίου μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης 20 Ιουνίου, όταν σημειώθηκε το εργατικό ατύχημα.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου δεν του είχαν κάνει πρόσληψη και εργαζόταν ως ανασφάλιστος.

Το καυτό λάδι προκάλεσε στον 22χρονο Βαγγέλη εγκαύματα δευτέρου βαθμού στο πρόσωπο και στα χέρια του, όπως καταγγέλλει στο Star, όταν χύθηκε η κατσαρόλα με το καυτό λάδι πάνω του, οι συνάδελφοί το τον άφησαν αβοήθητο.

«Δε με φρόντισαν, με είχαν και περίμενα μία ώρα με τους πόνους», είπε χαρακτηριστικά ο 22χρονος.

α εγκαύματα. «Έχει πάρα πολύ πόνο. Πολλές φορές τυχαίνει το βράδυ που θα πέσω να κοιμηθώ να έχω αφόρητους πόνους στο πρόσωπο και στα χέρια. Δεν μιλάμε για απλά βραστό νερό, μιλάμε για καυτό λάδι», είπε χαρακτηριστικά.

Τον έβαλαν σε δωμάτιο με ωμά κρέατα!

Όπως καταγγέλλει η μητέρα του, μέχρι να ειδοποιηθεί ο γιατρός του καταλύματος τον έβαλαν σε έναν χώρο με ωμά κρέατα, για να περιορίσουν δήθεν τον αφόρητο πόνο  από τα εγκαύματα.

«Το παιδί μου όταν κάηκε φώναζε βοήθεια καίγομαι, ένα ασθενοφόρο, να με πάτε σε νοσοκομείο. Οι υπεύθυνοι του απάντησαν ότι θα το φροντίσουμε εμείς και τον πήγαν στο δωμάτιο με τον κλιματισμό και τα ωμά κρέατα», υποστήριξε από την πλευρά της η μητέρα.

Το πρωί της Πέμπτης η μητέρα του και συνάδελφοί ζήτησαν εξηγήσεις από τους υπευθύνους του καταλύματος στα Μάλια.

Ήδη έχει ενημερωθεί η Επιθεώρησαη εργασίας και ο ΕΦΚΑ, ενώ το ξενοδοχείο δεν έχει κάνει κάποια δήλωση μέχρι στιγμής.

Ο νεαρός παρακολουθείται από γιατρούς της μονάδας εγκαυμάτων του ΠΑΓΝΗ, ενώ η μητέρα αναμένεται να κινηθεί νομικά κατά του ξενοδοχείου.