Τραγωδία στην Ίο: Πώς πέθαναν οι δύο Ιρλανδοί

Σοκ προκαλεί η ιστορία δύο νέων παιδιών που έχασαν την ζωή τους στο νησί της Ίου. Οι δύο νέοι με καταγωγή από την Ιρλανδία έφτασαν στο νησί για να διασκεδάσουν στην εκδρομή που είχαν διοργανώσει, με τους συμμαθητές τους, μετά την αποφοίτηση τους.

Συγκεκριμένα, οι δύο Ιρλανδοί ταξίδεψαν μαζί με άλλους 70 συμμαθητές τους από το κολλέγιο St Michael του Δουβλίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, οι μαθητές ξεκίνησαν το Σάββατο από πολύ νωρίς το μεσημέρι να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και να διασκεδάζουν με την παρέα τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πώς πέθαναν οι δύο Ιρλανδοί

Όλα άρχισαν όταν ο ένας εκ των Ιρλανδών, ο Max επιχείρησε να επιστρέψει με τα πόδια στο κατάλυμα, πράγμα που συνηθίζουν οι τουρίστες αφού οι αποστάσεις είναι κοντινές. Όταν πλέον τα ίχνη του Max εξαφανίστηκαν, οι φίλοι του άρχισαν να τον ψάχνουν και τελικά γύρισαν στο δωμάτιο και  δεν τον βρήκαν.

Κατόπιν τούτου, οι αστυνομικές αρχές του νησιού κινητοποιήθηκαν και άρχισαν να αναζητούν τον Ιρλανδό, τον οποίο και εντόπισαν νεκρό νωρίς το πρωί της Κυριακής σε γκρεμό στην περιοχή Γερμανώλη. Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, με αποτέλεσμα να έχασε τις αισθήσεις του, να παραπάτησε και να βρέθηκε στο κενό… χτυπώντας το κεφάλι του.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι φίλοι του ήταν συγκλονισμένοι, καθώς δε μπορούσαν να το πιστέψουν, αφού το ταξίδι αποφοίτησης αποδείχτηκε τραγωδία. Βέβαια, λίγη ώρα αργότερα, ένα ακόμα μέλος της παρέας, ο Andrew, ο οποίος είχε χρόνια καρδιολογικά προβλήματα, έχασε και εκείνος τις αισθήσεις του και έφυγε από τη ζωή, όταν πληροφορήθηκε το θάνατο του φίλου του.

Τι ανέφερε η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Ιρλανδίας

Σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας επιβεβαιώνει το θάνατο των δύο παιδιών. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε στην εφημερίδα Irish Independent, ότι «Το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ενήμερο για την υπόθεση και παρέχει προξενική βοήθεια. Όπως σε όλες τις προξενικές υποθέσεις, το Υπουργείο δεν σχολιάζει λεπτομέρειες για μεμονωμένες περιπτώσεις».

Αυτό είναι το τρίτο κρούσμα τις τελευταίες επτά ημέρες που βλέπει έναν νεαρό Ιρλανδό να χάνει τη ζωή του ενώ έκανε διακοπές στην Ελλάδα. Ο Rory από το Cullohill στο Co Laois πέθανε την περασμένη Κυριακή στη Ζάκυνθο, αφού το σώμα του βρέθηκε σε πισίνα. Ο κ. Deegan μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η ανακοίνωση του σχολείου των δύο Ιρλανδών

Μετά το τραγικό περιστατικό, το σχολείο εξέδωσε μία ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Μια ημέρα τεράστιας θλίψης για το σχολείο, ενημερωθήκαμε για άλλη μια καταστροφική απώλεια από την τάξη του 2023, με τον θάνατο του Max Wall. Ο Μαξ ήταν μια συνεχής πηγή θετικότητας, ενθάρρυνσης και διασκέδασης για όλους τους γύρω του. Δύο συμμαθητές του Leaving Cert έχασαν τη ζωή τους ενώ έκαναν διακοπές στην Ελλάδα σε μια «καταστροφική απώλεια» για το πρώην σχολείο τους.

Μια ημέρα τεράστιας θλίψης για το σχολείο, ενημερωθήκαμε για άλλη μια καταστροφική απώλεια από την τάξη του 2023, με τον θάνατο του Max Wall. Ο Μαξ ήταν μια συνεχής πηγή θετικότητας, ενθάρρυνσης και διασκέδασης για όλους τους γύρω του. Ήταν εξαιρετικά δημοφιλής τόσο στο προσωπικό όσο και στους φοιτητές, και ένας φανταστικός υποστηρικτής των ομάδων μας κατά τη διάρκεια των διαφόρων εκστρατειών κυπέλλου (καθώς και ένας σπουδαίος αδερφός του προηγούμενου μαθητή, του Τσάρλι).

«Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Μαξ σε αυτή τη φοβερή στιγμή και με τους φίλους του που βίωσαν μια τέτοια συγκλονιστική απώλεια τις τελευταίες 24 ώρες. Συγκλονιστικά τα λόγια και για τον δεύτερο νεαρό: «Ο Άντριου δεν ήταν μόνο ένας δημοφιλής συμμαθητής και φίλος, αλλά ένα περήφανο και αφοσιωμένο μέλος της ποδοσφαιρικής μας ομάδας. Ήταν ευγενικός με τους γύρω του, ειλικρινής σε όλες του τις προσπάθειές του και σπουδαίος αδερφός του Ρόρι. Ο Άντριου θα λείψει πολύ σε όλους όσοι είχαν τη χαρά να τον γνωρίσουν».