Ισραήλ: Γιατροί επανασυγκόλλησαν το κεφάλι 12χρονου αγοριού μετά από τροχαίο ατύχημα

«Θαυματουργή» χαρακτηρίζεται η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε 12χρονο αγόρι στο Ισραήλ.

Οι γιατροί κατάφεραν να επανασυγκολλήσουν το κεφάλι του αγοριού στο σώμα του, μετά από μια οδυνηρή σύγκρουση με αυτοκίνητο ενώ έκανε ποδήλατο.

Ο 12χρονος υπέστη εσωτερικό αποκεφαλισμό, μια κατάσταση όπου το κρανίο αποκολλάται από τους ανώτερους σπόνδυλους της σπονδυλικής στήλης.

Οι γιατροί που παρακολουθούσαν το αγόρι εκείνη τη στιγμή δήλωσαν ότι το κεφάλι του «είχε σχεδόν πλήρως αποκολληθεί από τη βάση του λαιμού του».

Σύμφωνα με τον ορθοπεδικό χειρουργό που εφημέρευε εκείνη την ημέρα, τον Δρ Ohad Einav, η επέμβαση χρειάστηκε αρκετές ώρες για να ολοκληρωθεί και απαίτησε από τους γιατρούς να χρησιμοποιήσουν «νέες πλάκες και στερεώσεις στην κατεστραμμένη περιοχή».

 

Το αγόρι είχε ποσοστό επιβίωσης μόνο 50% ακόμη και μετά την επέμβαση

Ο Einav σημείωσε ότι ο Hassan έχει προβλεπόμενο ποσοστό επιβίωσης μόνο 50% και η ανάρρωσή του δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα θαύμα.

Η χειρουργική επέμβαση είναι δυνατή μόνο εάν τα μεγάλα αιμοφόρα αγγεία είναι ακόμη άθικτα, καθώς πρέπει να διατηρηθεί η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο.

Το ατύχημα συνέβη στην πραγματικότητα τον Ιούνιο, αλλά το νοσοκομείο περίμενε ένα μήνα πριν ανακοινώσει ότι οι γιατροί του είχαν επανασυνδέσει το κεφάλι του παιδιού.

Μετά την επέμβαση, ο πατέρας του αγοριού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το νοσοκομείο και τους χειρουργούς που πραγματοποίησαν τη σπάνια επέμβαση για να σώσουν τη ζωή του γιου του.

«Να είστε όλοι ευλογημένοι. Χάρη σε εσάς ανέκτησε τη ζωή του ακόμη και όταν οι πιθανότητες ήταν μικρές και ο κίνδυνος προφανής. Αυτό που τον έσωσε ήταν ο επαγγελματισμός, η τεχνολογία και η γρήγορη λήψη αποφάσεων από την ομάδα τραύματος και ορθοπεδικής. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ».

 

in.gr