Βarbie: Δέκα info για την ταινία που ίσως δεν γνωρίζετε

Στη Barbieland κάθε μέρα είναι τέλεια, κορυφώνεται σε ένα ξέφρενο πάρτι και κλείνει με μια girls night, μέχρι που μια μέρα η Μπάρμπι ξυπνά σκεπτόμενη τον θάνατο, την πιάνει κρίση άγχους, βλέπει τις πατούσες της να… οριζοντιώνονται και ροζ λαμπυρίζον κόσμος θαπάει περίπατο.

9 + 1 πληροφορίες που πιθανόν να μην γνωρίζετε

Δημιουργός της Barbie είναι η Αμερικανίδα επιχειρηματίας Ρουθ Χάντλερ η οποία έβλεπε την κόρη της, Μπάρμπαρα, να παίζει με τις χάρτινες κούκλες της και τις έδινε ρόλους ενηλίκων. Εκείνη την εποχή οι κούκλες παρίσταναν μωράκια.

Την εμπνεύστηκε από γερμανική κούκλα Bild Lilli.

Η πρώτη Barbie κυκλοφόρησε στις 9 Μαρτίου 1959 στη Νέα Υόρκη και αυτή η ημερομηνία χρησιμοποιείται επίσημα ως ημέρα των γενεθλίων της.

Η πρώτη κούκλα φορούσε ένα ασπρόμαυρο ριγέ μαγιώ και είχε τα μαλλιά της πιασμένα σε αλογοουρά.

Πήρε το όνομά της από την κόρη της ιδρύτριας της Mattel (Μπάρμπαρα Χάντλερ). O γιος της ονομάζεται Κένεθ (γι’ αυτό και το Κεν ως όνομα του συντρόφου της κούκλας).

Ολόκληρο το όνομά της είναι Barbara Millicent Roberts έκανε όμως παγκόσμια… καριέρα ως Barbie.

Η εμφάνιση της συγκεκριμένης κούκλας έχει αλλάξει πολλές φορές. Η μεγαλύτερη αλλαγή πραγματοποιήθηκε το 1971, με την κούκλα να κοιτάζει μπροστά κι όχι με πλάγια ματιά όπως το πρώτο μοντέλο.

Οι πωλήσεις ξεπερνούν τις 1.000.000.000 Barbie

Έως τώρα έχουν αγοραστεί πάνω από 1.000.000.000 Barbie. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Mattel πωλούνται 3 κούκλες κάθε δευτερόλεπτο.

Έχει… ταξιδέψει τρεις φορές στο διάστημα. Η Barbie αστροναύτης εμφανίστηκε το 1965, το 1984 και το 1994.

Επίσης έχουν κυκλοφορήσει συλλεκτικές Barbie με την κούκλα να παίρνει την μορφή από διάφορες προσωπικότητες που έχουν αφήσει τη δική τους σφραγίδα στο πέρασμα της ιστορίας, όπως είναι η Marilyn Monroe, Frida Kahlo, η συγγραφέας Amelia Earhart, η μαθηματικός Katherine Johnson, η φυσικός Sally Ride, η ακτιβίστρια Rosa Parks, η ηθοποιός  Anna May Wong, οι ποιήτρια Maya Angelou, η πολιτικός, ακτιβίστρια και διπλωμάτης Eleanor Roosvelt, που υπήρξε πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών στο πλευρό του Φράνκλιν Ντ. Ρούζβελτ κ.α.