Κόλαση φωτιάς για 8η μέρα στη Ρόδο – Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Κάρυστο και Κέρκυρα

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στη χώρα καθώς για 8η μέρα μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο ενώ ενεργά μέτωπα υπάρχουν σε Κάρυστο και Κέρκυρα.

Μάλιστα τα ξημερώματα, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής Πλατανιστός Καρύστου προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο.

Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής έδιναν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας μάχη για να περιορίσουν τα μέτωπα σε Ρόδο, Κάρυστο και Κέρκυρα ώστε με το πρώτο φως της ημέρας να ξεκινήσουν να συνδράμουν στις επιχειρήσεις και τα εναέρια μέσα και να προσπαθήσουν να ελέγχουν τις φωτιές.

Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κέρκυρα με τις αναζωπυρώσεις, οι κυριότερες από τις οποίες εντοπίζονται στα βορειοανατολικά του νησιού στις περιοχές Βιγγλατούρι, Περίθεια και Λαυκί χωρίς μέχρι στιγμής ν’ απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Οι επίγειες δυνάμεις έχουν ν’ αντιμετωπίσουν ενεργά μέτωπα στο Γεννάδι και στο χωριό Βάτι καθώς και γύρω από τα χωριά Μαλώνας και Μάσσαρι, αναφέρει το in.gr

Στο Γεννάδι και στο Βάτι τα μέτωπα καίνε σε δύο χαράδρες που δυσκολεύουν τις επίγειες δυνάμεις καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση.

Αν και υπήρξαν αναζωπυρώσεις, η πυρκαγιά στο Δερβενάκι Αχαΐας μέχρι στιγμής αντιμετωπίζεται.

Ευτυχώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής  κατάφεραν να οριοθετήσουν τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες το απόγευμα στην Αγία Τριάδα Θήβας και στο Κοντοδεσπότι Ψαχνών Ευβοίας.

10:00 Εισαγγελική παρέμβαση για τη φωτιά στη Ρόδο 

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν ευθυνών και συντρέχουσας αμέλειας υπευθύνων σχετικά με το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε και προκαλεί η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που πλήττει επί 7 ημέρες το νησί της Ρόδου παρήγγειλε στον Πταισματοδίκη Ρόδου η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Όπως αναφέρει η «Δημοκρατική» δόθηκαν οδηγίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ανάθεση της έρευνας σχετικά με τις ευθύνες της φωτιάς σε ανώτερα επιτελικά κλιμάκια

09:50 Πύρινος εφιάλτης στη Ρόδο – Προς Βατί κινείται η φωτιά 

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης στη Ρόδο καθώς για 8η μέρα μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στο νησί.

Ο απεσταλμένος του MEGA Μαρίνος Αλειφέρης μεταδίδει δραματικές εικόνες από τις αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση το πύρινο μέτωπο κινείται προς το Βατί καθώς αλλάζει κατεύθυνση ο άνεμος.

09:25 Συνεχείς αναζωπυρώσεις στη Ρόδο 

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στη Ρόδο καθώς οι άνεμοι που πνέουν στο νησί είναι ισχυροί, καθιστώντας το έργο των πυροσβεστών ιδιαιτέρως δύσκολο.

Αυτή την ώρα δίνεται μεγάλη μάχη από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις ώστε να μην επεκταθούν τα πύρινα μέτωπα προς οικισμούς.