Μπαράκ Ομπάμα: Ο προσωπικός του σεφ πνίγηκε κάνοντας κωπηλασία

Ο προσωπικός σεφ του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πέθανε κάνοντας κωπηλασία κοντά στο σπίτι της οικογενείας στη Μασαχουσέτη.

Ο Tafari Campbell, 45 ετών, εργαζόταν στον Λευκό Οίκο και με την αποχώρηση του Ομπάμα το 2016 έγινε ο προσωπικός σεφ της οικογένειας.

Την Κυριακή, εξαφανίστηκε στα νερά του Edgartown Great Pond στο Martha’s Vineyard.

Οι Ομπάμα εξέδωσαν μια δήλωση στην οποία μιλούν για το ταλέντο του τόσο μέσα όσο και έξω από την κουζίνα.

 

«Ο Tafari ήταν ένα αγαπημένο μέλος της οικογένειάς μας. Όταν τον πρωτογνωρίσαμε, ήταν ένας ταλαντούχος βοηθός σεφ στον Λευκό Οίκο – δημιουργικός και παθιασμένος με το φαγητό και την ικανότητά του να φέρνει τους ανθρώπους κοντά», δήλωσαν ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα.

«Στα χρόνια που ακολούθησαν, τον γνωρίσαμε ως έναν ζεστό, διασκεδαστικό, εξαιρετικά ευγενικό άνθρωπο που έκανε τη ζωή όλων μας λίγο πιο φωτεινή».

Ο άτυχος Tafari Campbell είχε επισκεφθεί τη Μασαχουσέτη από το σπίτι του στη Βιρτζίνια. Η οικογένεια Ομπάμα δεν βρισκόταν στο σπίτι την ώρα του ατυχήματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία η έρευνα ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής για «έναν άνδρα που έκανε κουπί στο νερό, ο οποίος φάνηκε να αγωνίζεται για λίγο και στη συνέχεια βυθίστηκε και δεν αναδύθηκε».

 

Η έρευνα ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής για «έναν άνδρα κωπηλάτη που είχε μπει στο νερό, φαινόταν να δυσκολεύεται για λίγο να μείνει στην επιφάνεια και στη συνέχεια βυθίστηκε και δεν ξαναβγήκε στην επιφάνεια», σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας.

Ένας άλλος κωπηλάτης βρισκόταν στη λίμνη μαζί του εκείνη τη στιγμή και παρατήρησε ότι δεν βγήκε από το νερό.

Τη Δευτέρα, το πτώμα του βρέθηκε «περίπου 30 μέτρα από την ακτή σε βάθος περίπου οκτώ μέτρων».

Η αστυνομία της Μασαχουσέτης ερευνά τον θάνατό του, αλλά από τα πρώτα στοιχεία εκτιμάται πως πρόκειται για ατύχημα.

Ο Cambell είχε εργαστεί στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της οκταετούς θητείας του Ομπάμα στην Ουάσιγκτον.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου βοήθησε στη δημιουργία μερικών από τις πιο διάσημες προεδρικές συνταγές, συμπεριλαμβανομένης μιας μπύρας που παρασκευάστηκε από συστατικά που καλλιεργήθηκαν στον Λευκό Οίκο.