Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Τι θα δούμε από 24 έως 30 Ιουλίου

Πέντε νέες παραγωγές φέρνει η τέταρτη εβδομάδα του πλούσιου προγράμματος (Ιούλιος – Αύγουστος 2023) του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού με κεντρικό θεματικό άξονα την κλιματική αλλαγή.

Και αυτή την εβδομάδα το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσει ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές δράσεις, χορευτικές περφόρμανς και παραστάσεις για παιδιά και εφήβους σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Χίο, Πρέβεζα και Λασίθι, από τις 24 έως και τις 30 Ιουλίου 2023.

Οι στάσεις

Μωρή Φύση!

Πρώτη στάση της τέταρτης εβδομάδας των εκδηλώσεων το Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης στα Ιωάννινα όπου θα παρουσιαστεί η νέα θεατρική παράσταση Μωρή Φύση! της δραστήριας ομάδας C. for Circus, βασισμένη στη νουβέλα του Κινέζου συγγραφέα Γιεν Λιένκε Χρόνια Μήνες Μέρες, στις 25 και 26 Ιουλίου.

Κουρά

Επόμενος σταθμός το Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων στη Θεσπρωτία για την πρώτη παρουσίαση της θεατρικής παράστασης Κουρά, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη και κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη, στις 27 και 28 Ιουλίου.

Aquatic Echoes

Επίσης, τις ίδιες ημερομηνίες θα φιλοξενηθεί στο Παλάτι Ιουστινιάνι και τη Σκοτεινή Φυλακή στο Κάστρο της Χίου η ηχητική εγκατάσταση Aquatic Echoes των Γιώργου Μωραΐτη, Latent Community και Φίλιππου Βασιλείου. Παράλληλα με την εγκατάσταση θα πραγματοποιηθούν και δύο βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.

Στις 29 και 30 Ιουλίου, δύο ακόμα ξεχωριστοί προορισμοί

το Νεκρομαντείο Αχέροντα στην Πρέβεζα όπου θα κάνει πρεμιέρα η παράσταση χορού Running Dry, σε χορογραφία Άριας Μπουμπάκη, και το Μινωικό Ανάκτορο Κάτω Ζάκρου στο Λασίθι όπου θα παρουσιαστεί η διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά και εφήβους Εμείς ξέρουμε να κολυμπάμε σε σκηνοθεσία Ειρήνης Δερμιτζάκη και Χριστίνας Χριστοφή.

Πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων: digitalculture.gov.gr,  nationalopera.gr

Πρόγραμμα εκδηλώσεων | 24 – 30 Ιουλίου 2023

25, 26 Ιουλίου 2023

  • Θέατρο

Μωρή Φύση!

Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, Ιωάννινα

Ώρα έναρξης: 20.00

27, 28 Ιουλίου 2023

  • Θέατρο

Κουρά

Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων, Θεσπρωτία

Ώρα έναρξης: 21.00

  • Εικαστικά

Aquatic Echoes

Ηχητική εγκατάσταση σε συνεργασία των Γιώργου Μωραΐτη, Latent

Community και Φίλιππου Βασιλείου

Παλάτι Ιουστινιάνι και Σκοτεινή Φυλακή στο Κάστρο της Χίου

Ώρα έναρξης: 19.00

29, 30 Ιουλίου 2023

  • Χορός

Running Dry

Νεκρομαντείο Αχέροντα, Πρέβεζα

Ώρα έναρξης: 20.15

  • Παράσταση / Δράση για παιδιά και εφήβους

Εμείς ξέρουμε να κολυμπάμε

Μινωικό Ανάκτορο Κάτω Ζάκρου, Λασίθι

Ώρα έναρξης: 19.30