Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Δεν έτυχε να παθιαστώ με κάποια τηλεοπτική πρόταση»

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, τη νέα τηλεοπτική σεζόν θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά της ΕΡΤ, με τίτλο «Στα Σύρματα». Μιλώντας στο Τύπος Tv και στην Κατερίνα Θεοδωροπούλου διευκρίνισε τους λόγους που τον οδήγησαν να απέχει για για έξι χρόνια από την τηλεόραση.

Από το 2016 έως το 2022 ήσουν εκτός tv. Ποιοι λόγοι σε οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση;

Ο κυριότερος λόγος είναι ότι δεν με είχε ενθουσιάσει κάποιο σενάριο από όσα μου είχαν προταθεί. Για να πω το ναι σε μία δουλειά, πρέπει να νιώσω ότι με ενθουσιάζει και μετά περνώ σε οικονομικές και λοιπές συζητήσεις.

Επίσης έκανα δύσκολα πράγματα στο θέατρο και επίσης δύο ταινίες εκ των οποίων η μία ήταν και σε σενάριο αλλά και σε σκηνοθεσία δική μου, κάτι που μου πήρε δύο χρόνια γεμάτα από τη ζωή μου. Μιλάω για τον Τσάρλι.

Η απόφαση είχε να κάνει και με την εσωτερική σου ανάγκη να πάρεις χώρο και χρόνο από τα «φώτα» της tv και την έντονη αναγνωρισιμότητα;

Όχι, δεν είχα κάποια εσωτερική ανάγκη. Αγαπώ με πάθος τη δουλειά μου κι όταν έχω μία ωραία πρόταση, παθιάζομαι. Απλώς δεν έτυχε να παθιαστώ με κάποια τηλεοπτική πρόταση. Τώρα με τα Σύρματα, επιτέλους το έπαθα!