Η Αλγερία έριξε «μαύρο» στην ταινία της Barbie σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη της προβολής της

Μετά από μερικές εβδομάδες προβολής της σε ορισμένους κινηματογράφους της, η Αλγερία ρίχνει τώρα «μαύρο» στην ταινία της Barbie.

Σύμφωνα με το Reuters, επίσημη πηγή είπε ότι η ταινία «προωθεί την ομοφυλοφιλία και άλλες δυτικές αποκλίσεις» και ότι «δεν συμμορφώνεται με τις θρησκευτικές και πολιτιστικές πεποιθήσεις της Αλγερίας».

Έτσι το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας, που επιβλέπει το περιεχόμενο των ταινιών που προβάλλονται και έχει τη δικαιοδοσία παύσης τους, προέβη στην απαγόρευση του μεγαλύτερου blockbuster των τελευταίων χρόνων λόγω πρόκλησης «φθοράς της ηθικής».

Με πρωταγωνιστές τη Margot Robbie και τον Ryan Gosling ως Barbie και Ken, η ταινία στέλνει την κούκλα της Mattel Inc (MAT.O) σε μια περιπέτεια στον πραγματικό κόσμο.

Η ταινία έχει ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων παγκοσμίως από το ντεμπούτο της στις 21 Ιουλίου.

 

Σημειώνεται πως και ο Λίβανος και το Κουβέιτ έχουν επίσης απαγορεύσει την ταινία για να προστατεύσουν τη «δημόσια ηθική».

Ο υπουργός Πολιτισμού του Λιβάνου Mohammad Mortada υποστηρίζεται από την ισχυρή σιιτική στρατιωτική ομάδα Χεζμπολάχ, ο επικεφαλής της οποίας ο Sayyed Hassan Nasrallah έχει εντείνει τη ρητορική του κατά της LGBTQI+  κοινότητας, αναφερόμενος σε πρόσφατη ομιλία του σε ισλαμικά κείμενα που ζητούν την τιμωρία των παραβατών με θάνατο.

O Mortada ανέφερε ότι η ταινία διαπιστώθηκε ότι «προωθεί την ομοφυλοφιλία και τη σεξουαλική μεταμόρφωση» και είναι «αντίθετη με τις αξίες της πίστης και της ηθικής» μειώνοντας τη σημασία της οικογενειακής μονάδας.

Την ίδια ημέρα το Κουβέιτ ακολούθησε τα βήματα του Λιβάνου, λέγοντας ότι απαγόρευσε την ταινία «Barbie» και την υπερφυσική ταινία τρόμου «Talk to Me» για να προστατεύσει τη «δημόσια ηθική και τις κοινωνικές παραδόσεις».