Καιρός: Έρχεται «καυτή» εβδομάδα με 40αρια – Πού θα «χτυπήσουν» οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Εβδομάδα «φωτιά» με την κατάσταση να θυμίζει τις συνθήκες του καύσωνα που έπληξαν τη χώρα μας τον Ιούλιο έρχεται καθώς μέχρι την επόμενη Κυριακή η θερμοκρασία θα παραμείνει σε επίπεδα λίγο υψηλότερα από τα κανονικά, εξαιτίας μίας θερμής εισβολής που θα έχει σαν αποτέλεσμα ο «υδράργυρος» τοπικά να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο από αύριο, Δευτέρα αναμένονται αίθριες καιρικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα αύριο που θα διαρκέσουν όλη την εβδομάδα.

Την Τρίτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 39 – 40 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά ηπειρωτικά, στους 39 -40 βαθμούς στα βόρεια, στους 37 – 38 βαθμούς στις ανατολικέ ηπειρωτικές περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα είναι στους 33 – 34 βαθμούς Κελσίου στα νότια νησιωτικά τμήματα. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο αύριο Δευτέρα θα δούμε το πρώτο 39αρι στη δυτική Ελλάδα. Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, το μελτέμι στο Αιγαίο θα συνεχίσει με ένταση στα κεντρικά και βόρεια τμήματα έως την Παρασκευή στα 6 με 7 μποφόρ. Μάλιστα Τρίτη με Πέμπτη θα καταγραφούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες, σε περιοχές όπου το μελτέμι δεν φτάνει κυρίως στη δυτική Στερεά και την κεντρική Μακεδονία.

«Τις επόμενες ημέρες, Τρίτη και Τετάρτη, θα έχουμε και 40 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα. Θα έχουμε δηλαδή δροσιά στις Κυκλάδες αλλά 38-40 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά» είπε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ.