Κτηματομεσίτης συνελήφθη γιατί πούλησε σπίτι σε σκύλο

Οι ιρανικές αρχές έλαβαν μέτρα κατά του επικεφαλής ενός κτηματομεσιτικού γραφείου μετά την εμφάνιση ενός viral βίντεο, που δείχνει την πώληση ενός διαμερίσματος σε έναν σκύλο.

Το βίντεο, που κέρδισε ευρεία προσοχή, δείχνει ένα ζευγάρι Ιρανών να μεταφέρει τον τίτλο του διαμερίσματος στον κατοικίδιο σκύλο τους, τον Τσέστερ, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στο βίντεο που έχει πυροδοτήσει διαμάχες, φαίνεται το ζευγάρι να υπογράφει ένα συμβόλαιο που μεταβιβάζει επίσημα την ιδιοκτησία του ακινήτου του στο μικρό, λευκό σκυλί τους, τον Τσέστερ.

Το συμβόλαιο επισφραγίστηκε με το αποτύπωμα του Τσέστερ, ο οποίος με τη βοήθεια μιας γυναίκας βούτηξε την πατούσα του σε μελάνι.

 

Το ζευγάρι εξήγησε την ασυνήθιστη απόφασή του δηλώνοντας ότι δεν είχε κληρονόμους και ήθελε να πουλήσει το διαμέρισμά του στο αγαπημένο τους κατοικίδιο.

Ενώ το Ιράν δεν έχει συγκεκριμένο νόμο που να απαγορεύει την ιδιοκτησία σκύλων, η πολιτιστική άποψη των σκύλων, επηρεασμένη από συντηρητικούς κληρικούς, είναι κατά κύριο λόγο αρνητική.

Τα σκυλιά θεωρούνται ακάθαρτα σε πολλές μουσουλμανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, και οι συντηρητικές θρησκευτικές προσωπικότητες συχνά αποθαρρύνουν τους πολίτες  να τα κρατούν ως κατοικίδια.

Την Κυριακή (20/8), η ιρανική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα ως απάντηση στο viral βίντεο.

Ο επικεφαλής του κτηματομεσιτικού γραφείου που συμμετείχε στην πώληση συνελήφθη και η εταιρεία έκλεισε προσωρινά.

Ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας Ρεζά Ταμπάρ εξήγησε ότι η πώληση θεωρήθηκε ως προσπάθεια ομαλοποίησης της συμπεριφοράς που αντίκειται στις ηθικές αξίες της κοινωνίας και δεν είχε νομική βάση.

Παρά τις παραδοσιακές απόψεις, η ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων, ιδιαίτερα σκύλων και γατών, έχει αυξηθεί στο Ιράν, ειδικά μεταξύ των ανώτερων και μεσαίων στρωμάτων

 

in.gr