Κακοκαιρία Daniel: Ο Στρατός στήνει γέφυρα – Επανενώνεται ο Βόλος με το Πήλιο

Το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel έχει αφήσει πίσω της τουλάχιστον έξι νεκρούς, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοούμενων. Τεράστιες και ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές.

Η κακοκαιρία μετέτρεψε τον Βόλο σε μία απέραντη λίμνη. Μεγάλο μέρος της πόλης πλημμύρισε. Σπίτια, δρόμοι, καλλιέργειες θάφτηκαν στα νερά και τη λάσπη.

Στα Καλά Νερά Βόλου βρίσκεται ο Στρατός από χθες το μεσημέρι, στην προσπάθεια να ενώσει τα κομμάτια των περιοχών που λόγω της κακοκαιρίας έχουν αποκολληθεί και δεν υπάρχει πρόσβαση.

Μία σιδερένια γέφυρα που ονομάζεται Belley στήνει ο Στρατός και συγκεκριμένα η Μονάδα μελετών και Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ και προσωπικό και υλικό της πρώτης στρατιάς. Την στήνουν σε σταθερό σημείο αρχικά, ώστε να την τοποθετήσουν αργότερα στο μέρος που έπεσε και απέκοψε τον Βόλο με το νότιο Πήλιο.

Η κατάσταση είναι δραματική στην περιοχή ενώ το έργο χαρακτηρίζεται ζωτικής σημασίας γιατί οι κάτοικοι του νότιου Πηλίου βρίσκονται στα σπίτια τους χωρίς νερό, ρεύμα και φαγητό.

Ενδεχομένως το βράδυ η σιδερένια γέφυρα να είναι έτοιμη ώστε να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι.

Νερό με το δελτίο και με ωράριο έως ότου αποκατασταθεί η υδροδότηση

Εν τω μεταξύ, νερό με το δελτίο και με συγκεκριμένο ωράριο θα παρέχεται στους κατοίκους του Βόλου, όπως δήλωσε χθες ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, διότι η καταστροφή είναι αδιανόητη σε όλη την περιοχή.

«Θα παρέχεται νερό στις 6:30 το απόγευμα στις περιοχές από Γιάννη Δήμου και έως την παραλία, από Άναυρο μέχρι Κραυσίδωνα. Αυτό το νερό είναι από άντληση από 4 γεωτρήσεις. Δεν είναι αρκετό ούτε και πόσιμο. Θα δοθεί με μέτρο. Θα λειτουργεί 3 ή 4 ώρες το νερό, θα κόβεται και θα ξαναλειτουργεί για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις πρώτες ανάγκες.

Από τις 23:00 τη νύχτα θα κόβεται παντελώς, γιατί αυτό το νερό είναι προσωρινό και όχι προς πόση. Όλο το δίκτυο είναι κατεστραμμένο. Έχουν κάνει μικρές παρεμβάσεις οι τεχνικοί για να δώσουμε άμεσα λίγο νερό. Και πρέπει κάποια στιγμή να σταματά η άντληση του νερού για να γεμίζουν οι δεξαμενές από τη γεώτρηση. Είναι τραγική η κατάσταση» τόνισε ο κ. Μπέος.