Κινηματογραφική διάρρηξη στα Μέγαρα: Έπεσαν με αγροτικό σε κοσμηματοπωλείο και το άδειασαν

Κινηματογραφική διάρρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στην οδό Κολοκοτρώνη, στα Μέγαρα.

Άγνωστοι, στις 4:30 προσέγγισαν με αγροτικό όχημα κοσμηματοπωλείο, με την καρότσα έπεσαν πάνω στη βιτρίνα, τη γκρέμισαν και άρπαξαν πολλά κοσμήματα

Σύμφωνα με περίοικους, έγιναν 4-5 προσπάθειες εμβολισμού της τζαμαρίας, καθώς αυτή ήταν καλυμμένη με προστατευτικό πλέγμα, μέχρι τελικά να τη σπάσουν.

Παράτησαν το αγροτικό και έγιναν λαγοί

Μετακίνησαν τα παρκαρισμένα οχήματα

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το τοπικό μέσο Megaratv.gr, στο σημείο ήταν παρκαρισμένα οχήματα, ωστόσο οι διαρρήκτες τα μετακίνησαν νωρίτερα, ώστε να έχουν ελεύθερη δίοδο και το χώρο να παίρνουν φόρα προς το κατάστημα με την όπισθεν, αναφέρει το in.gr

Το όχημα των δραστών

Επίσης, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αμέσως μετά τον εμβολισμό, δύο οχήματα εθεάθησαν να απομακρύνονται από το σημείο προς αντίθετες κατευθύνσεις στους μονόδρομους του συμβάντος (αντίθετα στην οδό Κολοκοτρώνη και αντίθετα στην οδό Γ. Μαυρουκάκη).

Σαν από ταινία…

Αντίστοιχου τύπου (σαν από ταινία) διάρρηξη, είχε γίνει στους Αμπελόκηπους την Πέμπτη 31/8 και είχε καταγραφεί σε βίντεο.

Στο βίντεο φαίνεται ένα μαύρο αυτοκίνητο να προσεγγίζει κατάστημα ειδών αυτοκινήτων στους Αμπελόκηπους λίγο πριν τις 05:00.

Δύο άνδρες έχοντας καλύψει τα πρόσωπά τους και φορώντας γάντια στα χέρια βγαίνουν από το όχημα. Αμέσως προσεγγίζουν με τα πόδια ακόμη τρία άτομα. Το βίντεο δείχνει το ΙΧ να κάνει όπισθεν και να γκρεμίζει τα ρολά της επιχείρησης. Πέντε από τους δράστες εισβάλλουν γρήγορα στον χώρο ενώ ένας παραμένει στον δρόμο για να κρατάει τσίλιες.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι διαρρήκτες γνώριζαν ακριβώς τον στόχο τους και κινήθηκαν προς το σημείο που ήταν το χρηματοκιβώτιο. Μάλιστα, ο ένας από τους δράστες κρατώντας στα χέρια του σιδερολοστό ανέβηκε πάνω από τα ράφια και προσπαθούσε να το αφαιρέσει.

Σημειώνεται πως κατάφεραν μέσα σε δύο λεπτά να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο και στη συνέχεια με τη βοήθεια των συνεργών το τοποθέτησαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν.