Η Σίντι Κρόφορντ για τη γυμνή φωτογράφιση στο Playboy

Ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα της χρυσής εποχής των 90’s είχε τον τίτλο του κοριτσιού της διπλανής πόρτας. Η Σίντι Κρόφορντ θέλησε να βγάλει από πάνω της αυτόν τον τίτλο και αποφάσισε να φωτογραφηθεί γυμνή για το Playboy το 1988.

Η αμφιλεγόμενη επιλογή της Σίντι Κρόφορντ για τη γυμνή φωτογράφιση στο Playboy ήταν αυτή που της άνοιξε την πόρτα για την παρουσίαση του «House of Style» στο MTV.

Μιλώντας στο ντοκιμαντέρ του Apple TV+ «The Super Models», η Σίντι Κρόφορντ εξήγησε και γιατί το να γίνει το πρόσωπο της Revlon της προσέφερε εργασιακή ασφάλεια και ελευθερία για να ακολουθήσει πιο περιπετειώδη πρότζεκτ.

«Εκείνη την περίοδο όλοι όσοι βρίσκονταν στη ζωή μου θεωρούσαν ότι δεν θα έπρεπε να κάνω τη φωτογράφιση στο Playboy. Το πρακτορείο μου θεωρούσε ότι δεν ταιριάζει στις δουλειές που θα έπρεπε να κάνω. Νομίζε ότι το brand είχε ακόμα μια χροιά που ενδεχομένως τρόμαζε κάποιους», σημείωσε η Σίντι Κρόφορντ για τη φωτογράφιση στο Playboy το 1988.

Το supermodel καταλάβαινε την πλατφόρμα του Playboy και τι συμβόλιζε. Σημείωσε πως ήταν σίγουρα εκτός τροχιάς για ένα μοντέλο της Vogue εκείνη την εποχή. Δεν χρειάστηκε να της καταβάλουν μεγάλο ποσό για να το κάνει εφόσον μπορούσε να έχει τον έλεγχο των εικόνων. «Ήθελα το δικαίωμα να σκοτώσω το story αν δεν μου άρεσε».

«Απλώς μου κέντρισε το ενδιαφέρον»

«Δεν ξέρω, απλώς μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Έτσι παρά τις συμβουλές αποφάσισα να πω ναι», συμπλήρωσε η Σίντι Κρόφορντ. Ενδεχομένως βοήθησε και το γεγονός ότι η πρόταση της έγινε από τον διάσημο φωτογράφο μόδας Herb Ritts.

«Είχα συνεργαστεί πολλές φορές με τον Herb Ritts. Έμενα στο σπίτι του και ήμασταν πολύ καλοί φίλοι», υπογράμμισε η Σίντι Κρόφορντ. Ένωσαν τις δυνάμεις τους και αποφάσισαν να δουλέψουν παράλληλα για το Playboy και τη γαλλική Vogue.

«Το συνδυάσαμε με ένα άλλο ταξίδι που κάναμε για τη Vogue στη Χαβάη. Τραβούσαμε μία φωτογραφία για τη γαλλική Vogue και μετά τραβούσαμε μια φωτογραφία για το Playboy. Σχεδόν δεν μπορούσες να καταλάβεις ποιες φωτογραφίες ήταν για τη Vogue και ποιες για το Playboy», αναφέρει η Σίντι Κρόφορντ.

«Ακόμα κι αν κάνω επιλογές με τις οποίες διαφωνούν ή δεν αρέσουν στους άλλους, αν είναι αποφάσεις μου και έχω τον έλεγχο, αυτό με ενδυναμώνει. Ακόμα και είναι μια φωτογράφιση για το Playboy. Ποτέ δεν ένιωσα θύμα αυτής της απόφασης», υπογραμμίζει η Σίντι Κρόφορντ.