Δημήτρης Καλύβας υπ. Περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής : Θα πραγματοποιήσουμε το όραμά μας για μια Ανατολική Αττική ευημερούσα

Ο Δημήτρης Καλύβας είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, διαμένει με την οικογένεια του στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας όπου και γεννήθηκε ενώ εργάζεται στην ΔΕΔΔΗΕ Περιοχής Μεσογείων.

«Η υπηρεσιακή μου επαφή με τους κάτοικους της Ανατολικής Αττικής μου έδωσε την ευκαιρία να τους γνωρίσω καλυτέρα, κυρίως όμως να γνωρίσω τα προβλήματα της καθημερινότητας τους, τις προσδοκίες τους, τις ελλείψεις σε υποδομές αλλά και τις τεράστιες δυνατότητες που χέει για να αναπτυχθεί ο τόπος ώστε να μην είναι η πίσω αυλή της Αθήνας», υπογραμμίζει σε συνέντευξη που έδωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη δημοσιογράφο Κατερίνα ρουμελιώτη ο υπ περιφερειακός σύμβουλος Αν. Αττικής με τη «Αττική Μπροστά» Δ. Καλύβας.

Ερ.: Έχετε εντοπίσει και προτεραιοποιήσει τα προβλήματα της Αν Αττικής και τις λύσεις τους.

Απ.: Η Ανατολική Αττική αντιμετωπίζει πολλά και σύνθετα προβλήματα. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Μόνο η επιμονή και η συλλογική προσπάθεια που βασίζεται σε προγραμματισμένη και μεθοδική εργασία με ρεαλιστικούς στόχους μπορεί να φέρει αποτελέσματα υποψήφιος Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς δεν έχει υποσχεθεί περισσότερα από όσα έχει την δύναμη να υλοποιήσει και να βελτιώσει την ζωή όλων των πολιτών της Αττικής. Στην προσπάθεια αυτή συ στρατεύτηκα μαζί του γιατί μας ενώνει το όραμα για μια ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δαήμων της ανατολικής Αττικής με δίκαιη κατανομή πόρων, συναίνεση, σύνθεση απόψεων και πλήρη διαφάνεια στην υλοποίηση των γραμμάτων για μεγάλα αναπτυξιακά έργα.

Ερ.: Για την Αν. Αττική ποια είναι τα σημαντικά έργα η υλοποίηση των οποίων σχετίζεται με τους κατευθυντήριους άξονες των ευρωπαϊκών κονδυλίων;

Απ.: Έργα και παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο νέο ΠΕΠ Αττικής, αναβάθμιση των λιμένων, ενίσχυση των επιχειρήσεων, στήριξη της αγροτικής παραγωγής και των τοπικών προϊόντων της Αττικής.

Υλοποίηση δράσεων για την προώθηση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της τουριστικής προβολής ώστε να γίνει τουριστικός προορισμός 12 μήνες το χρόνο. Αυτές είναι μόνο μερικές προτάσεις που θα συμβάλλουν να ξεδιπλώσουμε τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η περιφέρεια μας και να πραγματοποιήσουμε το όραμα μας για μια Ανατολική Αττική ευημερούσα.

Ερ.: Τι προσμένετε από την εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου;

Απ.: Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου επιλέγουμε τον Νίκο Χαρδαλιά για Περιφερειάρχη Αττικής και την ομάδα που θα εγγυηθεί και θα εφαρμόσει τις παραπάνω δράσεις. Οι στόχοι αυτοί δεν συμβαδίζουν με τεχνητούς διαχωρισμούς, προσπάθειες περιχαράκωσης, με συνθηματολογίες και αναμόχλευση ιδεοπολιτικών αντιπαλοτήτων, λαϊκισμό και νοοτροπία που έχει καταδικαστεί οριστικά. Ήρθε η ώρα μαζί με τους πολίτες της ανατολικής Αττικής να απαντήσουμε στα προβλήματα, να προτείνουμε λύσεις, να διεκδικήσουμε, να κάνουμε πράξη το όραμα και την ελπίδα όλων. Τους ζητώ με καθαρή συνείδηση να με εμπιστευτούν για να συμβάλλω δημιουργικά και ουσιαστικά για να πάει η ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ