Διαβάστε τη συνέντευξη της Εβίτας Ψώνη – (Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΕΒΙΤΑ ΨΩΝΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με την παράταξη “Αττική Μπροστά” του Νίκου Χαρδαλιά

Ποιο ήταν το έναυσμα να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Ασχολούμαι υποσυνείδητα με τα κοινά από την ηλικία των 7 ετών όταν διοργάνωσα για τους συμμαθητές μου την πρώτη εκδήλωση στην τάξη μας, έχοντας φροντίσει ακόμη και για την χρηματοδότηση της εκδήλωσης αυτής! Ασχολούμενη πάντα με εθελοντικές δράσεις ξεκίνησα πιο συστηματικά στην πολιτική σκηνή ως Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Παλλήνης και συνέχισα ως Γραμματέας Οργανωτικού Ανατολικής Αττικής της ΟΝΝΕΔ. Όταν μου έγινε πρόταση για την Περιφέρεια, δεν μπορούσα παρά να αποδεχθώ, αφού η αγάπη μου για τον άνθρωπο και τα κοινά είναι δεδομένη.
Που θα επικεντρωθείτε, την «επόμενη ημέρα» ;
Η επόμενη μέρα θα μας βρει μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά κοντά στους πολίτες για να επιλύσουμε προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας, πολλά χρόνια. Επιδιώκουμε να ολοκληρώσουμε ή να ξεκινήσουμε έργα όπως αντιπλημμυρικά και το αποχετευτικό αλλά και έργα οδοποιίας, που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα για το 2023. Έργα τα οποία θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας αισθητά αλλά και θα εξασφαλίσουν ασφαλή διαβίωση για εμάς και τα παιδιά μας.
Έχετε ένα αξιοθαύμαστο βιογραφικό, παρά το νεαρό της ηλικίας σας. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;
Δεν ξέρω αν θεωρείται επιτυχία το να ασχολείται κάποιος με πολλά αντικείμενα και να τα αναπτύσσει παράλληλα σε μεγάλο βαθμό, σίγουρα όμως η αγάπη για μάθηση, δράση και προσφορά είναι τα στοιχεία που με έχουν οδηγήσει στο να έχω ακολουθήσει αυτό το πολυποίκιλο μονοπάτι στη ζωή μου. Οι άνθρωποι θεωρώ ότι οφείλουμε να είμαστε φιλοπερίεργοι ώστε να οδηγούμαστε στην αλήθεια και στην πραγματική γνώση, χωρίς στεγανά και προκαταλήψεις. Αυτή η αρχή άλλωστε θεωρώ ότι είναι χρήσιμη και σημαντική για κάθε ενεργό πολίτη που θέλει να αποφασίζει υπεύθυνα για το μέλλον του.
Σε πολλούς νέους, η πολιτική πλέον προκαλεί αποτροπιασμό. Ως ακαδημαϊκός – εκπαιδευτικός ποιο είναι το βασικό κίνητρο που θα ωθήσει τους νέους να ασχοληθούν ενεργά με την πολιτική;
Όντως δυστυχώς πολλοί νέοι αλλά και πολίτες κάθε ηλικίας αποστρέφονται την πολιτική και όσους ασχολούνται με αυτήν στις μέρες μας. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Σίγουρα η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην υγιή  πολιτικοποίηση των νέων. Το ίδιο οφείλουν να επιδιώξουν και οι γονείς.
Εμείς ως νέοι πολιτικοί της γενιάς μας θα προσπαθήσουμε  αποδείξουμε ότι με ανιδιοτέλεια και αλληλεγγύη είμαστε εδώ για να ακούσουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας και να επιδιώξουμε να επιλύσουμε όσα μας ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια.
Έχετε ιδρύσει την πρώτη ελληνική ομάδα διαστημικού οχήματος rover, με μεγάλη επιτυχία. Θα μας πείτε λίγα λόγιαγια αυτό;
Συνίδρυσα το 2021 την πρώτη ελληνική φοιτητική ομάδα διαστημικού οχήματος, rover όπως ονομάζεται, την Beyond Robotics, η οποία μας εκπροσώπησε για πρώτη φορά στον παγκόσμιο διαγωνισμό rover στην Πολωνία, το European Rover Challenge. Με την πρώτη μας συμμετοχή κατακτήσαμε την 1η θέση στην επιστημονική δοκιμασία του οχήματος και 7η θέση στη συνολική κατάταξη παγκοσμίως. Είμαστε πολύ περήφανοι για τη νίκη αυτή καθώς οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν αρχικά μεγάλες, με την ελληνική κοινωνία να μην είναι αρκετά εξοικειωμένη με τη στήριξη τέτοιων εγχειρημάτων. Η νίκη αυτή όμως μας εξόπλισε με αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε ακόμη καλύτερα στον παγκόσμιο διαγωνισμό του 2024. Οφείλουμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ίδρυμα Μποδοσάκη για τη στήριξη τους. τελευταίους μήνες.