Ένοχος ο 47χρονος προπονητής πολεμικών τεχνών για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια

Ένοχος κρίθηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ο 47χρονος προπονητής πολεμικών τεχνών που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικων μαθητών του, στο Λασίθι, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο 47χρονος κηρύχθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια μόνο αναφορικά με μια από τις 8 περιπτώσεις (πρόκειται για μια κοπέλα, ανήλικη κατά τον χρόνο τέλεσης της αποδιδόμενης πράξης).

Η δίκη είναι σε εξέλιξη και συνεχίζεται για την απόφαση περί χορήγησης ή μη ελαφρυντικών, το ύψος της ποινής και τη χορήγηση ή μη αναστέλλουσας δύναμης στην έφεση.

Νωρίτερα σήμερα, ο 47χρονος απολογήθηκε υποστηρίζοντας ότι είναι απόλυτα αθώος και ότι ταλαιπωρείται όλο το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας σκευωρίας που του έστησαν ανταγωνιστές του.

Γυναίκες θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από αστυνομικούς – Γιατί δεν κάνει κανείς τίποτα;

Αποκαλύψεις σοκ έρχονται στο φως της δημοσιότητας από γυναίκες οι οποίες καταγγέλλουν ότι έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από αστυνομικούς.

Γυναίκα μιλώντας στο BBC αποκάλυψε ότι αστυνομικός επιχείρησε σεξουαλική σχέση μαζί της μέσω μηνυμάτων και ότι εμφανιζόταν συνέχεια στο σπίτι της.

Αποδεικτικά στοιχεία έχουν διαγραφεί σε «κακοστημένες» έρευνες και από 500 καταγγελίες για κατάχρηση της θέσης τους από αξιωματικούς, μόλις σε 24 απαγγέλθηκαν κατηγορίες, σύμφωνα με στοιχεία του BBC.

Η σεξουαλική παρενόχληση της αστυνομίας βρίσκεται στο επίκεντρο όπως ποτέ πριν, μετά τον βιασμό και τη δολοφονία της Σάρα Έβεραρντ από αστυνομικό.

Τώρα το BBC έμαθε ότι μεμονωμένες αστυνομικές δυνάμεις αποτυγχάνουν να προστατεύσουν ευάλωτες γυναίκες σε «αποτυχημένες» ή καθυστερημένες έρευνες που χρειάζονται χρόνια για να ολοκληρωθούν και σπάνια οδηγούν σε κυρώσεις για παράπτωμα ή ποινικές διώξεις, αναφέρει το in.gr