Ρούλα Πισπιρίγκου: Ένταση μεταξύ Προέδρου και Κούγια – «Δεν θα απολογηθεί, εγώ είμαι ο Θεός της ως συνήγορός της»

Αίτημα εξαίρεσης της προέδρου του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ενώπιον του οποίου δικάζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας καταθέτει σε λίγα λεπτά ο συνήγορος υπεράσπισής της Αλέξης Κούγιας.

Με την έναρξη της διαδικασίας και ενώ ήταν προγραμματισμένη η απολογία της κατηγορουμένης ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή προκειμένου να συντάξει αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του δικαστηρίου.

Μετά την επανέναρξη της διαδικασίας ο κ. Κούγιας ζήτησε και άλλο χρόνο για να καταθέσει μια επιμελημένη αίτηση εξαίρεσης.

Πρόεδρος: Εμείς σας δώσαμε το χρόνο, όταν την ετοιμάσετε να τη καταθέσετε, να ξεκινήσει η απολογία της.

Κούγιας: Της απαγορεύω να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτησή σας, δεν απολογείται υποβάλλει αίτηση εξαίρεσής σας. Εγώ είμαι ο Θεός της ως συνήγορος της τώρα θα κάνει ότι της πω εγώ. Θέλω χρόνο.

Πρόεδρος: Τα 20 λεπτά που μας ζητήσατε για να ετοιμαστείτε έχουν περάσει. Δε γίνεται το δικαστήριο να ανεβοκατεβαίνει για να ετοιμάσετε εσείς την αίτηση. Θα έπρεπε να είστε έτοιμος. Σας δίνω ακόμη δέκα λεπτά, δεν μπορώ να σας δώσω άλλο χρόνο.

Η διαδικασία διεκόπη ξανά για δέκα λεπτά.

Με βάση αυτό το δεδομένο θα πρέπει πρώτα να κριθεί η αίτηση και μετά ανάλογα με την απόφαση να καθοριστούν τα επόμενα βήματα της διαδικασίας.

Από νωρίς το πρωί στη δικαστική αίθουσα είναι παρόντες τόσο ο πρώην σύζυγός της κατηγορουμένης Μάνος Δασκαλάκης όσο και η οικογένεια της.

Η ώρα της απολογίας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, ήταν προγραμματισμένο σήμερα, να σταθεί ενώπιον τακτικών δικαστών και ενόρκων διατυπώνοντας τη δική της θέση για τις βαριές κατηγορίες επιχειρώντας να πείσει, όπως ισχυρίζεται από τότε που αποκαλύφθηκε η υπόθεση, ότι δεν έχει αφαιρέσει εκείνη τη ζωή της εννιάχρονης κόρης της χορηγώντας της την ουσία κεταμίνη.

Τους εννέα και πλέον μήνες που προηγήθηκαν άκουσε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να περιγράφουν όσα ο καθένας έζησαν και όσα έκαναν για να σώσουν τη ζωή του παιδιού της.

Άκουσε τους ιατροδικαστές να περιγράφουν και να αναφέρονται στα ευρήματά τους. Άκουσε τους μάρτυρες ειδικών γνώσεων, που προτάθηκαν από την ίδια να εισφέρουν στο δικαστήριο τη δική τους εκδοχή για τα αίτια θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας.

Ακολουθεί το δικαστήριο για τα άλλα δύο παιδιά

Πάντως, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η κρίση του παρόντος δικαστηρίου για την υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει ακόμα μπροστά της μακρύ δικαστικό δρόμο καθώς στις 15 Δεκεμβρίου 2023 μετά από διακοπή ξεκινά επί της ουσίας η δικαστική διερεύνηση για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, με την ίδια να τηρεί την ίδια υπερασπιστική στάση αρνούμενη ότι έκανε κακό στα παιδιά της και πολύ περισσότερο ότι εκείνη ευθύνεται για το θάνατό τους, αναφέρει το in.gr