Γιάννης Στάνκογλου: «Δεν ήθελα να ‘με κρεμάσουν στα μανταλάκια’»

Ο Θανάσης Πάτρας και το «MEGA Καλημέρα» συνάντησαν τον Γιάννη Στάνκογλου, ο οποίος μίλησε για τους εφηβικούς έρωτες, το διαζύγιο, την αδυναμία στα παιδιά του και τις «τρέλες» του παρελθόντος

Ο αγαπημένος ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου μίλησε για την απόφασή του να γίνει ηθοποιός αλλά και για τα επαγγέλματα που ήθελε να ακολουθήσει.

«Ένας από τους λόγους που έγινα ηθοποιός, ήταν γιατί κάθε φορά που έπαιζα ένα παιχνίδι έκανα αναμετάδοση με τη φωνή μου. Στον Περισσό που μεγάλωσα είχαμε μία αυλή. Έσκαβα, πότιζα και φύτευα. Κάπως έτσι προέκυψε η Γεωπονική. Ήθελα να γίνω κρουπιέρης, ταξιτζής και νταλικέρης, ό,τι είχε να κάνει με κόσμο. Ανέκαθεν φρόντιζα τον εαυτό μου. Πρόσεχα τι θα φορέσω, είχα μακρύ μαλλί περιποιημένο Ήμουν πιο ροκ ‘αλάνι’», είπε αρχικά ο Γιάννης Στάνκογλου.

Για τους εφηβικούς έρωτες και το διαζύγιό του αποκάλυψε: «έτρωγα για δυο χρόνια χυλόπιτα από μία συμμαθήτρια μου που της έκανα καψόνια. Βαρέθηκε κάποια στιγμή. Ζωγράφισα στο μπλοκ ζωγραφικής την κοπέλα που μου άρεσε κι εκείνη μου ζωγράφιζε την χυλόπιτα. Δεν μίλησα δημόσια για το διαζύγιό μου, γιατί δεν ήθελα να ‘με κρεμάσουν στα μανταλάκια’ και να το βλέπουν τα παιδιά μου».

«Οι ρόλοι που έχει παίξει ένας ηθοποιός παίζουν ρόλο για την εικόνα που διαμορφώνουν οι τηλεθεατές. Είχα συναντήσει τον Σπύρο Καλογήρου σε μία πορεία μαζί με την γυναίκα του και τον μιμήθηκα. Με είδε και χαμογέλασε», συμπλήρωσε.

Για τις στιγμές χαλάρωσής του αλλά και για την ψυχοθεραπεία που τον έχει βοηθήσει, ο Γιάννης Στάνκογλου υπογράμμισε πως, «είμαι πολύ κάλος μάγειρας. Μου αρέσει σαν τρελός να μαγειρεύω. Όταν μαγειρεύω σπίτι μου είναι σαν να μαγειρεύω για τον βασιλιά. Με την ψυχοθεραπεία χαλάρωσα το μέσα μου και δέχτηκα παραπάνω τον εαυτό μου. Είμαι αρκετά προσαρμοστικός άνθρωπος και δεχόμουν πολλά περισσότερα από αυτά που έπρεπε. Τώρα έχω βάλει όρια. Με την ψυχοθεραπεία έμαθα να εκτιμώ περισσότερο τον εαυτό μου. Τα παιδιά μου, μου δίνουν πολύ μεγάλη δύναμη, το focus μου είναι εκεί».

Αναφορικά με τα παιδιά του προσέθεσε: «Η νεότητα των παιδιών μου και το γεγονός ότι τα έχω κοντά μου, με αναζωογονεί. Όσο κουρασμένος και να είμαι, αν πάρω μία αγκαλιά τα παιδιά μου, περνάνε όλα».

Ποια είναι η μεγαλύτερη… τρέλα που έχει κάνει ο Γιάννης Στάνκογλου;

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχω ζητήσει να φύγω από γύρισμα, για να πάω να δω την πρώτη παράσταση της κόρης μου. Έχω μεγάλη τρέλα με τα παπούτσια. Είχα δει κάτι παπούτσια στην Βενετία που έκαναν 1.400 ευρώ και ήθελα απεγνωσμένα να τα πάρω.

Έχω ταξιδέψει χιλιόμετρα για να δω μία σχέση μου. Από Αθήνα – Θεσσαλονίκη και την βρήκα με άλλον σε ραντεβού. Όταν έπιασα την κοπέλα μου να με άπατα στη Θεσσαλονίκη, κοιμόμουν έξω από τα τρένα σε sleeping bag. Αν ήταν να κάνω τον γύρο του κόσμου σε 80 ήμερες θα επέλεγα να πάρω μαζί μου τον Τάσο Νούσια. Ο Βασίλης Μπισμπίκης είναι ερωτευμένος και δεν θα μπορούσε να με ακολουθήσει σε ταξίδι. Δεν θα πήγαινα σε ριάλιτι. Κάνω το survivor κάθε καλοκαίρι εκεί που πηγαίνω».