Το «σκληρό» της πρόσωπο έδειξε η κακοκαιρία της Τρίτης στην Καλαμάτα, όπου η θάλασσα «βγήκε» στη Ναυαρίνου. Συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, κινητοποιήθηκαν προκειμένου να αποκαταστήσουν ζημιές επί της παραλιακής ζώνης, μετά τους ισχυρούς ανέμους που σήκωσαν κύματα.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στη Ναυαρίνου στο τμήμα από Αύρας μέχρι και Γεωργίου Καρέλια, όπου τα κύματα έβγαλαν άμμο στο δρόμο και προκάλεσαν ζημιές σε εξοπλισμό παραλιακών καταστημάτων.

Αποκατάσταση ζημιών

Προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση των ζημιών, σε τμήμα της οδού Ναυαρίνου υπήρξε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας

Οι εργαζόμενοι του δήμου Καλαμάτας προχώρησαν σε καθαρισμό της οδού Ναυαρίνου αλλά και του παραλιακού μετώπου, απομακρύνοντας φερτά υλικά, χώματα και άλλα υλικά που είχε παρασύρει η θάλασσα, ενώ ακολούθησε πλύσιμο του δρόμου και των πεζοδρομίων.

Πολλοί κάτοικοι εγκλωβίστηκαν σε δρόμους ωστόσο στην συνέχεια αποκαταστάθηκαν οι ζημιές και η κυκλοφορία.

Το κύμα κακοκαιρίας την Τρίτη και την Τετάρτη, προκάλεσε αρκετά προβλήματα σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Εξαιτίας της χιονόπτωσης, είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην διαδημοτική οδό που συνδέει την κοινότητα Περιστέρας της Αιγιάλειας με το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Στην Αιτωλοακαρνανία, ήταν απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό, Καλλιθέας – Προυσσού, από το ύψος του 12ου χιλιομέτρου, έως την περιοχή Αραποκέφαλα, εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού, αναφέρει το in.gr