Κοροναϊός: Μεγάλη αύξηση των εισαγωγών – 52% στο σύνολο των αναπνευστικών λοιμώξεων

Κατακόρυφη αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω κοροναϊού και λοιπών αναπνευστικών ιώσεων καταγράφεται το τελευταίο 24ωρο, η οποία αγγίζει το 52%.

Ανησυχία και προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές έχει προκαλέσει η δυναμική επανεμφάνιση του κοροναϊού, εξαιτίας του συγχρωτισμού την περίοδο των γιορτών, χωρίς να τηρούνται μέτρα προστασίας

Στις νέες εισαγωγές κορονοϊού στα νοσοκομεία της χώρας μας καταγράφεται σημαντική αύξηση, καθώς υπάρχει έξαρση της Covid-19, σε συνδυασμό της γρίπης και των ιώσεων.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 309 εισαγωγές στα νοσοκομεία, ενώ την 1η Ιανουαρίου είχαμε 172 και στις 2 Ιανουαρίου είχαμε 262 εισαγωγές.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κοροναϊό σε απλές κλίνες είναι 1.392 και 90 άτομα σε ΜΕΘ.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Η ανησυχία για τη νέα αύξηση των κρουσμάτων εντείνεται εν όψει και της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, σε σημερινή συνέντευξη ανέφερε ότι λόγω της έξαρσης του κοροναϊού θα εκδοθούν οδηγίες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για το άνοιγμα των σχολείων.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σε συνέντευξή της, λοιμωξιολόγοι σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Παιδείας θα αποφασίσουν για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Τα παιδιά που έχουν συμπτώματα, οι γονείς θα πρέπει να τα κρατούν στο σπίτι, είπε η κ. Αγαπηδάκη, καθώς ακόμη και αν έχουν αρνητικό τεστ για κοροναϊό μπορεί να έχουν οποιαδήποτε άλλη αναπνευστική λοίμωξη και έτσι να διασπείρουν τον ιό.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση των ειδικών για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, τα μέτρα ατομικής υγιεινής και βέβαια τον εμβολιασμό σε άτομα άνω των 60 ετών και ευπαθείς ομάδες.