Ερυθρός Σταυρός: Πώς θα σώσουμε τον σκύλο μας; – Ανάρπαστο το σεμινάριο πρώτων βοηθειών

Δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που χρειάζονται τις πρώτες βοήθειες σε επείγουσες περιστάσεις, αλλά αντίστοιχη βοήθεια είναι πιθανό να χρειαστούν και οι τετράποδοι φίλοι μας… Αλλά πώς γίνεται αυτό;

Ο ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μεριμνεί για αυτό και διοργανώνει σεμινάρια, για να μάθουμε κινήσεις που μπορούν να σώσουν τη ζωή των μικρών φίλων μας. Από μαλάξεις μέχρι το… φιλί της ζωής.

Σε ποιους απευθύνονται τα μαθήματα;

Μιλώντας στο MEGA ο Γεώργιος Κουρτέσης, εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών για σκύλους, δήλωσε πως τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε όλους τους κηδεμόνες ζωών συντροφιάς, όπως και σε απλούς πολίτες που θέλουν να εκπαιδευτούν.

Οι αρχικές σωτήριες κινήσεις για τη ζωή του σκύλου μας, όπως εξηγεί ο εκπαιδευτής κ. Κουρτέσης, είναι οι εξής: Κλείνουμε το στόμα του σκύλου μας και φυσάμε μέσα από τη μύτη του 5 φορές και συνεχίζουμε με 30 θωρακικές συμπιέσεις σε βάθος περίπου στο 1/4 του θώρακος. Επαναλαμβάνουμε με 2 εμφυσήσεις και 30 συμπιέσεις και συνεχίζουμε σε αυτό το μοτίβο.

«Το πιο σημαντικό είναι ό,τι κάνει εμάς να νιώθουμε πιο ασφαλείς, να έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και να μην πανικοβληθούμε σε περίπτωση που κάτι συμβεί», εξήγησε και στη συνέχεια ανέφερε τι εκπαίδευση προσφέρουν τα σεμινάρια.

Όπως ανέφερε: «Με το σεμινάριο αντιμετωπίζεις από έναν απλό τραυματισμό, μία πληγή, ένα κάταγμα, ένα θραύσμα στο μάτι, μέχρι διακοπή ζωτικών λειτουργιών. Με το σεμινάριο αυτό παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες ώστε να σωθεί η ζωή του σκύλου μας μέχρι να φτάσει στον κτηνίατρο. Τα πρώτα λεπτά είναι τα πιο κρίσιμα».

Ανάρπαστο το σεμινάριο του Ερυθρού Σταυρού – Πάνω από 600 συμμετοχές σε 4 μήνες

Το σεμινάριο διαρκεί 4 ώρες και πραγματοποιείται σε πολλές περιοχές της χώρας μας, ενώ σύντομα θα πραγματοποιείται σε όλη την Ελλάδα. Ήδη από τον Νοέμβριο που ξεκίνησε το σεμινάριο οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 600, ενώ όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.