Περιπέτεια στο χιόνι για 5 εκδρομείς στο Ζαγόρι – Επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους

Περιπέτεια μέσα στο κρύο και το χιόνι επιφύλαξε η εξόρμηση για μια παρέα 5 ατόμων από την Θεσσαλονίκη, στο Ανατολικό Ζαγόρι, στον ορεινό δρόμο από την Βωβούσα προς τον Γυφτόκαμπο, καθώς το αυτοκίνητό τους, εγκλωβίστηκε και χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική.

Η πενταμελής παρέα εγκατέλειψε το αμάξι και κινήθηκαν πεζοί παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Κάτοικοι της περιοχής που είδαν τι συνέβη έσπευσαν να τους βοηθήσουν αλλά και τα δικά τους αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι.

Αίσιο τέλος

Ειδικότερα, χθες αργά το απόγευμα, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι 3 άνδρες και 2 γυναίκες, εγκλωβίστηκε στα χιόνια στον δρόμο από την Βωβούσα προς τον Γυφτόκαμπο. Οι εκδρομείς το εγκατέλειψαν και συνέχισαν πεζοί.

Παράλληλα ζήτησαν βοήθεια και ξεκίνησε επιχείρηση της Πυροσβεστικής, ενώ προς την περιοχή έσπευσε η 5η ΕΜΑΚ και ο διοικητής της. Κάτοικοι από την περιοχή που ενημερώθηκαν για το συμβάν, πήγαν για να τους εντοπίσουν και να τους βοηθήσουν. Όταν τους προσέγγισαν, αντιμετώπισαν και οι ίδιοι πρόβλημα, γιατί και τα δικά τους αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι. Μετά από προσπάθειες κατάφεραν να τα ξεκολλήσουν, ενώ παράλληλα έφτασαν και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Στις 20:30 χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού και οι 5 Θεσσαλονικείς βρίσκονται, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ασφαλείς σε καταφύγιο της περιοχής.

Η διαδρομή Βωβούσα-Γυφτόκαμπος, είναι ιδιαίτερα δύσκολη δεν συνιστάται για πολλούς μήνες του χρόνου, λόγω συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει το in.gr