Σοκαριστικές εικόνες στο κέντρο της πρωτεύουσας από την ωμή βία της αστυνομίας έναντι των φοιτητών που «βούλιαξαν» το Σύνταγμα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Τα επεισόδια προκλήθηκαν απρόκλητα την ώρα που ο κύριος όγκος των φοιτητών έφτασε έξω από το Κοινοβούλιο ενώ η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια συνεχίζεται.

Η ένταση κορυφώθηκε με τα ΜΑΤ να ρίχνουν χημικά και να χτυπούν κόσμο στο ψαχνό. Τουλάχιστον οκτώ φοιτητές τραυματίστηκαν με τις φωτογραφίες και τα βίντεο να είναι αποκαλυπτικά. Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε ανοιγμένα κεφάλια, αίματα, κυνηγητό και ασθενοφόρα να σπεύδουν να παραλάβουν τους τραυματίες φοιτητές. Ένας ρεπόρτερ έπεσε θύμα της άγριας καταστολής με το σκηνικό χάους να συμπληρώνεται από μολότοφ, χημικά και κρότου λάμψης. Πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. θέλουν και τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Εικόνες γροθιά στο στομάχι

Όπως φαίνεται σε βίντεο του in η βιαιότητα της αστυνομίας είναι τέτοια που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι ένας από τους φοιτητές που συμμετείχε στην πορεία.

«Η επίθεση ήταν σφοδρή και βίαιη» ανέφερε φοιτητής, τρομοκρατημένος από την αγριότητα  της επίθεσης των ΜΑΤ. Τα λεπτά αγωνίας που έζησε αποτυπώνονται στα λόγια του («Στο Κόκκινο»): «Όταν ανεβήκαμε μπροστά από την Βουλή μας περικύκλωσαν οι αστυνομικές δυνάμεις και από κάτω και από πάνω. Ευτυχώς συγκρατήσαμε μια ψυχραιμία και δεν ποδοπατηθήκαμε (…) ανέφερε και συμπλήρωσε: «Όπου γυρίσει κάποιος να δει γύρω του είναι παντού άνθρωποι με κοκκινισμένα μάτια, τραυματισμένοι, δεν μπορούν να δουν (…). Η επίθεση ήταν σφοδρή και βίαιη».

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ένα μπλοκ διαδηλωτών, επιχείρησε να πατήσει στην πλατεία, μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

IN.GR