Σε ιδιοκτήτη γνωστού νυχτερινού κέντρου της περιοχής φαίνεται ότι ανήκει η κάβα που έβαλαν στο στόχαστρό τους τα ξημερώματα στην οδό Λαγουμιτζή στην περιοχή της Καλλιθέας επικίνδυνοι βομβιστές. Οι εικόνες που ακολουθούν είναι ενδεικτικές της μεγάλης καταστροφής που προκλήθηκε τόσο στα σταθμευμένα αυτοκίνητα, όσο και στις πολυκατοικίες της περιοχής, η οποία θύμιζε κυριολεκτικά βομβαρδισμενο τοπίο.

Από την έκρηξη που ήταν ισχυρότατη προκλήθηκαν ζημιές σε πολλά διαμερίσματα αλλά και σε τουλάχιστον οκτώ σταθμευμένα οχήματα. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των πυροτεχνουργών που πήγαν στο σημείο, οι δράστες χρησιμοποίησαν πιθανότατα πάνω από δέκα κιλά εκρηκτικής ύλης, βραδύκαυστο φυτίλι και κοινό πυροκροτητή για τη βόμβα που κατασκεύασαν.

Στο σημείο όπου εξεράγη η βόμβα, δημιουργήθηκε μεγάλος κρατήρας 40 Χ 40 εκατοστών καταδεικνύοντας πόσο ισχυρός ήταν ο  εκρηκτικός μηχανισμός, που χρησιμοποίησαν οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αστυνομικών της Ασφάλειας πρόκειται για ένα πολύ «εκρηκτικό» μήνυμα που ήθελαν να στείλουν οι δράστες αλλά την ίδια στιγμή κάνουν λόγο για μια απερίσκεπτη και επικίνδυνη ενέργεια που θα μπορούσε να είχε σοβαρούς τραυματισμούς πολιτών. Όσον αφορά στον ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου, δραστηριοποιείται στον χώρο της διασκέδασης εδώ και πολλά χρόνια καθώς διαχειρίζεται μεγάλα μαγαζιά.

Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που οι επιχειρήσεις του γίνονταν στόχος.

Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2010 άγνωστοι τοποθέτησαν τρία μασούρια δυναμίτιδας στο πλαϊνό μέρος του νυχτερινού κέντρου στην οδό Λαγουμιτζή προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 ο ιδιοκτήτης είχε καταγγείλει ότι άγνωστοι είχαν διαρρήξει το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης το οποίο, σύμφωνα με όσα είχε καταθέσει στην αστυνομία, περιείχε χρήματα, ένα χρυσό ρολόι αλλά και ένα όπλο και δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και ταυτόχρονα αναζητούν εικόνα από κάμερες της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν τις κινήσεις των επικίνδυνων βομβιστών.

Zougla.gr