Τέμπη: Live η συζήτηση στη Βουλή επί του πορίσματος της Εξεταστικής

Σε εξέλιξη είναι στην Oλομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του πορίσματος της Eξεταστικής Eπιτροπής για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, με το κλίμα να είναι τεταμένο προμηνύοντας συνεδρίαση σε υψηλούς τόνους.

Ενδεικτική είναι η πολιτική «θύελλα» που ξέσπασε από χθες, μόνο με την επιβεβαίωση ότι ο πρωθυπουργός δεν θα παραστεί στη συζήτηση του πορίσματος της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής. Η αντιπολίτευση βάζει στο κάδρο προσωπικά τον Μητσοτάκη καταλογίζοντας προσπάθειες συγκάλυψης.

Δείτε live

Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμα της πλειοψηφίας το δυστύχημα αποδίδεται αποκλειστικά στο «ανθρώπινο λάθος».

Στο ίδιο πόρισμα έχουν κατατεθεί οι γνώμες της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει ότι πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, το ΠΑΣΟΚ Αλλαγής να κάνει λόγο για απόπειρα κυβερνητικής συγκάλυψης των ευθυνών για τα Τέμπη, το ΚΚΕ να σημειώνει πολιτικές και ποινικές ευθύνες στους αρμόδιους υπουργούς από το 2010 και μετά, την Ελληνική Λύση να ζητά την παραπομπή των υπουργών Μεταφορών από το 2012 και μετά, τη Νέα Αριστερά να προτείνει την περαιτέρω διερεύνηση με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Εξάλλου ένα 24ωρο πριν τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων, με αίτημα που απέστειλαν στο προεδρείο της Βουλής, ζητούν την  άρση της ασυλίας των πρώην υπουργών μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη.