Πολωνία: Πέντε νεκροί από πτώση δέντρων – Ανάμεσά τους δύο παιδιά

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δέντρων, καθώς ισχυροί άνεμοι έπληξαν τη νότια Πολωνία τη Δευτέρα, φτάνοντας την ταχύτητα των 155 χλμ/ώρα στα υψηλότερα σημεία των βουνών Tatra.

Στην πόλη Rabka-Zdrój, δύο γυναίκες και ένα εξάχρονο παιδί έχασαν τη ζωή τους όταν ένα δέντρο τις καταπλάκωσε, ανακοίνωσαν οι πυροσβέστες.

Μια άλλη γυναίκα πέθανε όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό της στην πόλη Zakopane στους πρόποδες των βουνών Tatra, δήλωσε ο εκπρόσωπος των πυροσβεστών του Zakopane, Andrzej Król-Łęgowski. Ένα δέντρο που έπεσε στην ίδια πόλη σκότωσε ένα παιδί, σύμφωνα με εκπρόσωπο των ιατρικών υπηρεσιών.

 

Οι τοπικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για επικίνδυνους ανέμους που φθάνουν τουλάχιστον τα 62 μίλια/ώρα και έκλεισαν τις ορεινές διαδρομές στο εθνικό πάρκο Tatra.

Οι πυροσβέστες επενέβησαν 140 φορές το πρωί της Δευτέρας για να απομακρύνουν δέντρα που εμπόδιζαν δρόμους και να βοηθήσουν ιδιοκτήτες σπιτιών με κατεστραμμένες στέγες, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 

Οι άνεμοι ήρθαν μετά από τρεις ημέρες ασυνήθιστα θερμού καιρού. Στις 30 Μαρτίου, οι θερμοκρασίες έφτασαν σε νέο ρεκόρ για τον μήνα αυτό, ανεβαίνοντας στους 26,4 βαθμούς Κελσίου στη νότια πόλη Ταρνόβ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

 

in.gr