Αποκλειστικό: Η Ξένια Χριστοδούλου Μπασινά επανέρχεται με νέες δηλώσεις μετά την επίθεση που δέχτηκε στη Νέα Μάκρη

Η Ξένια Χριστοδούλου Μπασινά το θύμα πρόσφατου ξυλοδαρμού στη Νέα Μάκρη, επανέρχεται με νέες δηλώσεις στο περιοδικό SoWhat?, σχετικά με το συμβάν που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγες μέρες. Η γνωστή επιχειρηματίας της περιοχής το Σάββατο 16/3 όπως αναφέρει η ίδια δέχτηκε επίθεση από υπάλληλο του Δήμου Μαραθώνος, έξω από δημόσιο χώρο που διεκδικεί η ίδια με τον σύζυγό της αλλά και ο Δήμος Μαραθώνος. Το σοκαριστικό της υπόθεσης είναι ότι η επίθεση έγινε εν παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν αλλά και το γεγονός ότι η γυναίκα βρισκόταν σε μετεγχειρητική περίοδο με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί το τραύμα της.

Σε ερώτησή μας, για το ποια ήταν η αφορμή να ξεσπάσει όλο αυτό, η κα. Μπασινά απαντά:

Λόγω του ότι ειπώθηκαν ανήκουστες ανακρίβειες έπειτα από το συμβάν και με την παρότρυνση του γιου και του συζύγού μου, αποφάσισα να μιλήσω και να μη αποσιωπήσω το περιστατικό. Ο φύλακας βρισκόταν στο σημείο αρκετές μέρες 24 ώρες το 24ωρο εξαιτίας της αντιδικίας και όρμηξε πάνω μου, χωρίς να του έχω δώσει εγώ προσωπικά κάποια αφορμή.

Πώς αντέδρασε η αστυνομία που βρισκόταν στο σημείο;

Υπήρχαν 4 άτομα της Ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Στη συνέχεια με συνόδευσαν στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης και στάθηκαν δίπλα μου μέχρι που με παρέλαβε το ΕΚΑΒ για τη μεταφορά μου στο Σισμανόγλειο. Τους ευχαριστώ για αυτό.

Στάθηκε αφορμή για να μιλήσεις την πρόσφατη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους;

Φυσικά και με επηρέασε σε έναν βαθμό, όπως όλους μας. Δεν επιθυμώ να διαχωρίζω σε κατηγορίες τη βία. Είτε πρόκειται για γυναίκες, είτε για άνδρες, είτε για παιδιά, είτε για ζώα. Αυτό το περιστατικό άγγιξε την καρδιά μου. Πρέπει να μιλάμε, δεν πρέπει να αφήνουμε τέτοιες πράξεις να περνούν έτσι. Ίσως το τίμημα να είναι σκληρό αλλά πρέπει να μιλάμε.

Έπειτα από την περιπέτειά σου, τι είναι αυτό που θα ήθελες να μοιραστείς με τον κόσμο;

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός προστασίας. Δεν υπήρξε η ανταπόκριση που περίμενα. Ακόμη και σε τοπικό επίπεδο, υπάρχει Σύλλογος Γυναικών και δεν μπήκαν στον κόπο να μου κάνουν έστω ένα τηλέφωνο. Θα έπρεπε να υπάρχει κάποια μέθοδος, να αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους περιστατικά με μεγαλύτερη υποστήριξη. Συνεχίζω να νιώθω απροστάτευτη, από την πρώτη στιγμή που μίλησα, αισθάνομαι εκτεθειμένη. Είναι σα να περπατάς γυμνός στα αγκάθια. Ένας λόγος επίσης που αφοφάσισα να μιλήσω και θα ήθελα να κλείσω με αυτό, είναι η Μαρία Καρυστιανού. Εκείνη στέκεται βράχος μπροστά σε αυτή την τραγωδία και δεν λυγίζει δευτερόλεπτο. Με εκείνη την γυναίκα πρότυπο, ακόμη και αν είναι εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις, δεν «δικαιούμαστε» να σωπαίνουμε. Πρέπει να μιλάμε, να προλαβαίνουμε καταστάσεις, να μην υπάρξει επόμενο θύμα.

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτη live την επίθεση

 

Ωστόσο αξιζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Μαραθώνος ανακοίνωσε:

 

«Λίαν προσφάτως αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μικρό απόσπασμα ιδιωτικού βίντεο, ληφθέν από καταληψίες δημοτικής έκτασης, με σαφή πρόθεση να εμπλέξουν τον Δήμο σε τυχόν ενέργειες τρίτων προσώπων, που δεν είναι υπάλληλοί του.

Ο Δήμος Μαραθώνος και τα στελέχη του πάντοτε υπερασπίζονται τη νομιμότητα και είναι αντίθετοι σε κάθε πράξη βίας.

Έχουν, δε, απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη που έχει ήδη επιληφθεί του περιστατικού».