Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης – Τον έσωσαν από αναφυλακτικό σοκ

Θλίψη σκόρπισε τη περασμένη Κυριακή 23 Ιουνίου η είδηση του νεκρού μοτοσυκλετιστή εξαιτίας σφοδρού τροχαίου στη Λ.Μαραθώνος καθώς και ενός ακόμη νέου άνδρα που προσπάθησε να παλέψει με τα κύματα και πνίγηκε στην προσπάθειά του να σώσει έναν συνάνθρωπό μας στο Ζούμπερι. Παρά το «μούδιασμα» που έχει προκληθεί λόγω των δύο θλιβερών θανάτων στην τοπική κοινωνία, σήμερα έρχεται μία χαρμόσυνη είδηση καθώς την ίδια μέρα σώθηκε μία ζωή νέου ανθρώπου στο Κέντρο Υγείας Ν.Μάκρης. Συγκεκριμένα ένας νεαρός προσήλθε σε κομματώδη κατάσταση έπειτα από τσίμπημα σφήκας και χάρη στην έγκαιρη επέμβαση γιατρών και νοσηλευτών ο άνδρας συνήλθε άμεσα.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, η Μαρία Σπανού:

«Η ομάδα ιατρών και νοσηλευτών του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης κληθήκαμε την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 απο πολίτες για αναφερόμενο αναφυλακτικό shock νεαρού άνδρα από δήγμα σφήκας.

Με άφιξη στο ΚΥ στα δύο λεπτά από το αρχικό τηλεφώνημα, οι Γιατροί Μπάκας Ιωάννης, Πατσιάς Χρήστος, η Νοσηλεύτρια Μπέτυ Μπαζίνα κι εγώ αναγνωρίσαμε αμέσως πως ο νεαρός άνδρας βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση. ΧΩΡΙΣ να χαθεί ούτε ένα δευτερόλεπτο από τον πολύτιμο χρόνο μας, από τον προαύλιο κιόλας χώρο της Μονάδας Υγείας ακολουθήσαμε τον αλγόριθμο αντιμετώπισης αναφυλακτικου Shock με adrenaline και την επακόλουθη ως είθισται ιατρική αντιμετώπιση.

Η κλήση στο ΕΚΑΒ έγινε ΑΜΕΣΑ και μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου ο νεαρός ανδρας χάρη στην έγκαιρη ιατρονοσηλευτική αντιμετώπιση ανένηψε και επικοινωνούσε πλήρως.

Μία μικρή Μονάδα Υγείας σε περίοδο πλήρους ανακαίνισης με πολύ μικρό αριθαμό έμπειρων Ιατρών και Νοσηλευτών συνεχίζουμε να παρέχουμε αποτελεσματικά τις υπηρεσίες Υγείας σε έναν ολοένα αυξανόμενο κατά τους καλοκαιρινους πληθυσμό, που καθιστά το έργο μας πολύ πιο δύσκολο.

Να επισημάνω, τέλος, την έγκαιρη και σωστή διαχείριση ως προς την αναγνώριση της σπουδαιότητας και της βαρύτητας του περιστατικού από τους ανθρώπους που μετέφεραν το νεαρό άνδρα στο Κέντρο Υγείας.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως η ψυχραιμία όλων μας και η γνώση…πραγματικά σώζει ζωές!!!
Να λέγονται και τα καλά!

Με σεβασμό στο έργο μας,
Μαρία Σπανού»