Γκάλοπ SoWhat?: «Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής;» Διαβάστε όσα μας είπαν οι περαστικοί!

To SoWhat? βγήκε στους δρόμους του Μαραθώνα, της Ν.Μάκρης & και της Ραφήνας και ρώτησε ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ:
«Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής;»
Διαβάστε τι απαντούν!

 

Κατερίνα: Η παραλία του Σχοινιά βέβαια. Η λύση είναι να μην την απολαμβάνουμε; Έχουμε μεγαλώσει εδώ και μας απαγορεύουν την είσοδο σα να είμαστε τρομοκράτες; Για μία ακόμη φορά βρήκαν την εύκολη – ανύπαρκτη λύση. Ας έβρισκαν έναν τρόπο να υπάρχει ασφάλεια αλλά και ο κόσμος να ευχαριστιέται το μπάνιο του. Ας είχαν σε επιφυλακή περισσότερα πυροσβεστικά, ας έκαναν διαρκώς περιπολίες.

Διονύσης: Οι ποδηλάτες στη Λ.Μαραθώνος. Γνωρίζω πολύ καλά τι λέει ο νόμος και τι χώρο δικαιούνται και όλες τις λεπτομέρειες αλλά πολύ θα ήθελα να μάθω, πώς γίνεται να αισθάνονται τόσο άτρωτοι; Δεν αντιλαμβάνονται ότι οι οδηγοί στις μέρες μας είναι ακατάλληλοι, μαστουρωμένοι και με μηδενική αντίληψη; Δεν αντιλαμβάνονται ότι οι 8 στους 10 δεν έχουν αντανακλαστικά. Εάν όχι, αγαπητοί μου σκεφτείτε τις οικογένειές σας που έχετε πίσω. ασφαλές μέρος. Παίζετε με την ζωή σας κ προκαλείτε.

Λουκία: Έχω αγανακτήσει με τον κόσμο. Έχει έρθει πάρα πολύς κόσμος μετά την πανδημία και η περιοχή αυτό δεν το σηκώνει.
Νέα Μάκρη
Περσεφόνη: Είμαι 55 ετών, έχω μία μονοκατοικία στη περιοχή από το 1980 και ως χήρα και συνταξιούχα δεν τα βγάζω εύκολα. Είναι απαράδεκτο να μη βρίσκουν μία λύση και να ζητούν παράβολα 30 και 40 ευρώ για τα κλαδιά της λεμονιάς μου. Είναι δουλειά τους να βρουν τρόπο να τα μαζεύουν. Είναι ντροπή τους να υποχρεώνουν τους πολίτες να πληρώνουν για τα αυτονόητα. Στενοχωριέμαι,έχουν σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στους κατοίκους. Οι δήθεν σωστοί που πληρώνουν για να τους μαζέψουν τα κλαριά και εμείς οι ασυνείδητοι που δεν μας περισσεύουν τα 40 ευρώ και προτιμάμε τα πρόστιμα. Ντροπή σε όλους.
Ελένη: Ο θόρυβος από τις χαμηλές πτήσεις των αεροσκαφών μας τρελαίνει. Έχουμε χάσει την ησυχία μας, κυρίως τους θερινούς μήνες που οι πτήσεις δεκαπλασιάζονται. Κάτι πρέπει να γίνει, αλλιώς θα φύγουμε από τα σπίτια μας.
Ραφήνα
Λουκάς: Θα προτιμήσω να σταθώ στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού. Έχετε αντιληφθεί ότι στην παραλία γίνεται το αδιαχώρητο; Διπλοπαρκάρουν, σε μία έκτακτη ανάγκη θα ξανακαούμε και θα κλαίμε ξανά. Έχετε αντιληφθεί ότι πλέον είμαστε Αθήνα; Η Μαραθώνος για να μη θίξω την υπερβολική ταχύτητα και τα τροχαία) έχει καταντήσει μία αηδία. Λεωφορεία που τάχα φέρνουν την ανάπτυξη, μποτιλιάρισμα παντού και κυρίως μοναδική επιλογή για να πάει κάποιος Αθήνα. Εάν υπάρξει μία έκτακτη ανάγκη, ξανά εγκλωβίζεσαι σαν τον ποντικό στη Λ.Μαραθώνος.
Νέα Μάκρη
Γιώργος: Βαρεθήκαμε να ακούμε για ανάπτυξη στον Μαραθώνα και ανάπτυξη να μη βλέπουμε. Φωτογραφίζονται στα μουσεία, καλωσορίζουν προσωπικότητες και νομίζουν ότι κάτι κάνουν. Ο Μαραθώνας δυστυχώς για κάποιους θα παραμένει ένα χωριό.
Χριστόφορος: Δεν είναι δυνατόν να είμαστε στο 2024 και να έχουμε τόσες συχνές διακοπές Ίντερνετ. Οι δικαιολογίες για τις εργασίες δεν αρκούν διότι αυτό συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια. Ζούμπερι
Τάκης: Δεν είναι δυνατόν να μη βρίσκεις να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου στο κέντρο της πόλης. Είτε για να ψωνίσεις, είτε να πιείς καφέ, είτε να κάνεις μια βόλτα. ”Ο κόμπος έφτασε στο χτένι”.
Ραφήνα
Γιάννης: Η ”λαιμητόμος” της Φλέμινγκ είναι το σοβαρότερο πρόβλημα της Ραφήνας. Κάθε μερά σχεδόν τροχαία ατυχήματα. Η κατάσταση είναι στο απροχώρητο.
Πολυξένη: Φοβάμαι πολύ για το Μεγάλο Ρέμα. Μας έχουν μπερδέψει. ‘Αλλά λέει ο ένας κι άλλα λέει ο άλλος. Δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε. Τελικά τα έργα είναι για καλό ή για κακό;
Ευστάθιος: Τα ακαθάριστα οικόπεδα κυρίως στους οικισμούς αποτελούν νούμερο ένα κίνδυνο το καλοκαίρι για πυρκαγιές. Η Πολιτεία πρέπει να επιβάλει πολύ αυστηρά πρόστιμα στους ασυνείδητους ιδιοκτήτες.
Ανώνυμος : Εγκληματικότητα. Διαρρήξεις.
Απλά δεν τους ενδιαφέρει και δεν κάνουν τίποτα.
Κούλα: Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι τα έργα στους δρόμους. Έχω επιχείρηση στη Ν.Μάκρη και καθημερινά οι πελάτες μου καταφθάνουν αργοπορημένοι και έξαλλοι καθώς οι δρόμοι είναι κλειστοί και κάνουν κύκλους για να καταφέρουν να φτάσουν στον προορισμό τους. Συντονισμός μηδέν.
Γιώργος:  Το νερό βέβαια! Τι πίνουμε; Αυτό που πίνουμε θεωρείται νερό; Στο Ζούμπερι αντικατέστησαν τους αμιαντοσωλήνες και σε κάποια σημεία – ΟΧΙ σε όλο το Ζούμπερι όπως καυχιούνται μερικοί.
Για πολλούς παραμένει το πρόβλημα. Και πίνουν νερό με χώμα και δεν υπάρχει πίεση. Αυτό το πρόβλημα το είχαμε μόνο τα Σαββατοκύριακα το καλοκαίρι. Τώρα δυστυχώς το έχουμε σε μόνιμη βάση. Κατά τα άλλα 2024 και ανάπτυξη. Για να μη μιλήσω για την αποχέτευση που ισχύει ακριβώς το ίδιο.

Εσείς, τι γνώμη έχετε;