Πώς να ασφαλίσετε καλά το σπίτι σας πριν αναχωρήσετε για τις διακοπές σας;

Πριν αναχωρήσετε για τις διακοπές σας, υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες και υποχρεώσεις που πρέπει να υλοποιήσετε όπως για παράδειγμα να φτιάξετε τις βαλίτσες σας και να ασφαλίσετε το σπίτι σας. Για να μην έχετε άγχος και αγωνία κατά την διάρκεια των διακοπών, πρέπει να ασφαλίσετε καλά το σπίτι σας για να μην έχετε ανεπιθύμητους επισκέπτες και ελλείψεις σημαντικών ή αγαπημένων αντικειμένων. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να ακολουθήσετε κάποιες ενέργειες που θα αναφερθούν σε αυτό το άρθρο. Είτε μένετε σε μεγάλη πόλη, είτε μένετε σε χωριό, το σπίτι σας πρέπει να είναι ασφαλές όσο λείπετε έτσι ώστε να είστε και εσείς ήρεμοι κατά την διάρκεια των διακοπών σας.

Κλειδώστε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα και τοποθετήστε πίρους για έξτρα ασφάλεια. Έπειτα, ελέγξτε ξανά ότι είναι όλα κλειδωμένα ώστε να είστε απολύτως σίγουροι. Φροντίστε η κλειδαριά εσωτερικής πόρτας https://fernand.gr/17-κλειδαριές-χωνευτές να είναι ασφαλείας έτσι ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες παραβίασης και αν δεν είναι, απευθυνθείτε σε έναν κλειδαρά για να σας την αντικαταστήσει.

Εγκαταστήστε ένα πλήρες σύστημα ασφαλείας που να περιέχει συναγερμό, κάμερα και φωτισμό με αισθητήρα ανίχνευσης κίνησης. Εξοπλιστείτε με συναγερμό, ο οποίος θα ειδοποιεί εσάς και την αστυνομία σε περίπτωση που συμβεί κάτι στο σπίτι. Επίσης, φροντίστε να τοποθετήσετε την κάμερα σε σωστά σημεία, όπως η είσοδος του σπιτιού για να υπάρχει πλήρης εικόνα και επιλέξτε μια smart κάμερα ώστε να έχετε live εικόνα του σπιτιού, στο κινητό σας.

Μπορείτε να ρυθμίσετε με χρονοδιακόπτες μερικούς φωτισμούς του σπιτιού, όπως για παράδειγμα τα φώτα του μπαλκονιού ή της αυλής. Έτσι, αν κάποιος έχει βάλει στόχο να διαρρήξει το σπίτι σας, όταν δει ανοιχτά τα φώτα του σπιτιού θα νομίζει πως βρίσκεστε μέσα, με αποτέλεσμα να διστάσει να το παραβιάσει.

Αν στο μπαλκόνι ή στην αυλή σας έχετε ντουλάπες εξωτερικού χώρου με εξοπλισμό κήπου ή με άλλα προσωπικά αντικείμενα, ασφαλίστε τα με λουκέτα ασφαλείας https://fernand.gr/12-λουκέτα-ασφαλείας για να μην λείπει τίποτα όταν γυρίσετε.

Αν υπάρχει κάποιος γείτονας τον οποίο εμπιστεύεστε, ζητήστε του να παρατηρεί το σπίτι ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν δει κάποια περίεργη κίνηση, να σας καλέσει στο κινητό και να σας ενημερώσει.

Τέλος, καλό είναι να μην ανεβάζετε στα social media ότι φεύγετε για διακοπές, ειδικότερα αν το προφίλ σας είναι δημόσιο και έχουν τη δυνατότητα να δουν όλοι αυτή την ανάρτηση. Είναι μια τακτική που ακολουθούν πολλοί, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να είναι πιο εύκολο και σίγουρο να διαρρήξουν ένα σπίτι ή ένα κατάστημα.