Ανεξέλεγκτη η φωτιά σε Βαρνάβα

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική το μεσημέρι της Κυριακής και λίγο μετά τις 15.00 για φωτιά στον Βαρνάβα η οποία δυστυχώς άμεσα πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά είναι δυτικά του οικισμού του Βαρνάβα και βρίσκεται κοντά σε σπίτια.

Εστάλησαν εγκαίρως πολλαπλά μηνύματα από το 112  καλώντας τους κατοίκους του Βαρνάβα να απομακρυνθούν . Το 112 ωστόσο κάλεσε τους κατοίκους από το Μοναστήρι Παναγιάς να εκκενώσουν προς Γραμματικό, και από τις περιοχές Βόθωνας, Καλέντζι και Πουρίθι, να εκκενώσουν προς Μαραθώνα.

Εναέρια μέσα έχουν πέσει στη μάχη με τις φλόγες ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 165 Πυροσβέστες με 8 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο για τον συντονισμό τους.

Απεγκλωβίστηκαν άτομα από οικία

Εγκλωβισμένα άτομα βρέθηκαν σε οικία αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες, απεγκλωβίστηκαν και αυτή τη στιγμή βρίσκονται ασφαλή και εκτός κινδύνου.

H φωτιά καίει πεύκα και χαμηλή βλάστηση ενώ στο σημείο έχουμε ισχυρούς ανέμους. Ο καπνός έχει δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα σε πολλές περιοχές των Αθηνών όπως όπως την Καλλιθέα, τον Χολαργός κ.ο.κ.ε

Απευθύνονται εκκλήσεις να μην αφήνονται τα κατοικία δεμένα στις οικίες καθώς επίσης λόγω του ότι η φωτιά έχει φτάσει στη λίμνη Μαραθώνα οι οδηγοί δεν θα πρέπει να προσεγγίζουν καθώς επίσης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί επί της Λ.Μαραθώνος, λόγω της διέλευσης των πυροσβεστικών οχημάτων, εθελοντών, υδροφόρων κλπ.