Είχε 54 σκυλιά στο σπίτι και το οικόπεδό της – Έγιναν καταγγελίες, έπεσαν «βροχή» τα πρόστιμα

Βαριά «καμπάνα» έπεσε σε μία γυναίκα στην περιοχή της Λητής στη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε 54 σκυλιά στο σπίτι και στο οικόπεδό της.

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση ερευνήθηκε από την Αστυνομία, κατόπιν καταγγελιών που έγιναν σχετικά με την ύπαρξη μεγάλου αριθμού δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς που διαβιούσαν σε άθλιες συνθήκες. Διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω γυναίκα είχε υπό την κηδεμονία της 54 σκυλιά, τα 16 εκ των οποίων μέσα στο σπίτι της και τα υπόλοιπα 38 σε παρακείμενο οικόπεδο που διατηρούσε στην Λητή, χώροι οι οποίοι λόγω έλλειψης καθαριότητας δεν εξασφάλιζαν την ευζωία των τετράποδων ζώων.

Για τον λόγο αυτό επιβλήθηκε στην κηδεμόνα το διοικητικό πρόστιμο των 2.000 ευρώ, ενώ διαπιστώθηκε ότι τα 46 τετράποδα στερούνταν της απαιτούμενης ηλεκτρονικής ταυτότητας και βιβλιαρίου υγείας, γεγονός για το οποίο επιβλήθηκε στην κηδεμόνα των ζώων το συνολικό διοικητικό πρόστιμο των 59.800 ευρώ. Για τα υπόλοιπα 8 σκυλιά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 10.400 ευρώ για έλλειψη βιβλιαρίου υγείας και παράλειψη εμπρόθεσμης σήμανσης.

Σημειώνεται ότι η σχετική έρευνα διεξήχθητο πρωί της Πέμπτης (08/02) με αρμόδιους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κορδελιού – Ευόσμου για την εφαρμογή του νόμου για την προστασία των ζώων συντροφιάς, να παρέχουν συνδρομή σε ελέγχους που πραγματοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Ωραιοκάστρου, παρουσία δικαστικού λειτουργού και εκπροσώπου του οικείου Δήμου, στο πλαίσιο διερεύνησης των καταγγελιών για τα ζώα.

Δείτε φωτογραφίες:

in.gr