Παράξενες Πρωτοχρονιάτικες Παραδόσεις

paraksenes-protoxroniatikes-paradoseis

Εσύ σπας ρόδι στο σπίτι σου για καλή τύχη;  Φέρνεις έναν γουρλή φίλο σου να σου κάνει ποδαρικό; Αυτές είναι οι βασικές παραδόσεις για τον ερχομό του νέου έτους στην Ελλάδα. Υπάρχουν βέβαια και πάρα πολλές άλλες παραδόσειςστην επαρχία που εμείς οι πρωτευουσιάνοι δεν γνωρίζουμε. Εμείς λοιπόν, ξέρουμε αυτές τις παραδόσεις που σε μας μπορεί να φαίνονται φυσιολογικές. Στον υπόλοιπο κόσμο μπορεί να φαίνονται περίεργες και παράξενες. Όπως αντίστοιχα και οι παραδόσεις του υπόλοιπου κόσμου φαίνονται περίεργες σε εμάς.

Εμείς σου είχαμε πει ποιες είναι οι περίεργες και παράξενες Χριστουγεννιάτικες παραδόσειςαπό όλο το κόσμο και στις χωρίσαμε και σε δυο μέρη γιατί μια φορά δεν είναι αρκετή. Τώρα λοιπόν, θα σου πούμε τις πιο παράξενες πρωτοχρονιάτικες παραδόσεις  από όλο τον κόσμο.

  • Στη Δανία σπάνε πιάτα. Όχι, δεν το κάνουν για να έρθουν σε κέφι σε κάποια ελληνική μπουζουκλερί αλλά, το κάνουν για καλή τύχη. Μαζεύουν όλα τα αχρησιμοποίητα πιάτα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και την πρώτη μέρα του χρόνου σπάνε τα πιάτα στις πόρτες της οικογένειάς τους ή των φίλων τους για καλή τύχη.
  • Στο Εκουαδόρ για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά, τα μεσάνυχτα καίνε ένα σκιάχτρο από χαρτί για καλή τύχη.
  • Στην Ισπανία μετά την αλλαγή του χρόνου τρώνε 12 ρώγες σταφύλι. Μια για κάθε μήνα του χρόνου για να είναι όλος ο χρόνος τυχερός.
  • Στις Φιλιππίνες, την Πρωτοχρονιά πρέπει όλα να είναι κυκλικά. Από τα φαγητά μέχρι και τα ρούχα. Το κυκλικό σχήμα υποδηλώνει τα κέρματα. Μ’ αυτόν τον τρόπο ο νέος χρόνος θα είναι γεμάτος πλούτο.
  • Στην Νότια Αφρική είναι παράδοση  την πρώτη νύχτα του χρόνου να φοράνε πολύχρωμα εσώρουχα. Το χρώμα που θα φορέσεις την πρώτη νύχτα ορίζει τη μοίρα του για το νέο χρόνο. Το κόκκινο συμβολίζει την αγάπη, το χρυσό χρώμα συμβολίζει τον πλούτο και τοάσπρο συμβολίζει την ηρεμία και την γαλήνη. (Εδώ να  σου πω ότι και στην Ελλάδα έχουμε μια παρόμοια παράδοση. Πρέπει στην αλλαγή του χρόνου να φοράς κόκκινο εσώρουχο αν θες να έχει μια πολύ καλή σεξουαλική ζωή τον χρόνο που θα έρθει).
  • Στην Ρουμανία ρίχνουν κέρματα στην πιο κοντινή τους λίμνη για καλή τύχη.
  • Σε ορισμένες περιοχές στο Περού ρίχνουν κουβάδες νερό έξω από τα σπίτια τους για να διώξουν τα κακά πνεύματα.
  • Στο Βέλγιο οι αγρότες δεν ξεχνούν ΠΟΤΕ να πούμε «Καλή Χρονιά» στις αγελάδες τους.
  • Στην Κολομβία όλη μέρα κυκλοφορούν με μια βαλίτσα στο χέρι ώστε να έχουν ένα χρόνο γεμάτο ταξίδια.
  • Στην Εσθονία τρώνε 7 φορές την Πρωτοχρονιά ώστε να έχουν άφθονο φαγητό όλο τον χρόνο!

https://ipop.gr