Life Coach στη Ραφήνα; Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη της Αλεξάνδρας Ντάτσιου στο SoWhat?

Συνέντευξη στην Αναστασία Γαβριελάτου
Αλεξάνδρα καλωσόρισες στο περιοδικό SoWhat? ! Aρχικά, πώς βρέθηκες από το πανέμορφο Τρίκερι… στη Ραφήνα; 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση και τη φιλοξενία. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που είμαι στην παρέα σας. Μάντεψε πως βρέθηκα εδώ! Ερωτική μετανάστρια φυσικά. Σε μια περίοδο της ζωής μου όπου όλα πήγαιναν χάλια, χωρισμένη μητέρα με ένα παιδί τότε, με ένα επίδομα του κράτους για να επιβιώσουμε και χωρίς καμία άλλη βοήθεια, είχα βρεθεί σε μια κοινωνική εκδήλωση όπου γνώρισα τον σύντροφο μου. Με διεκδίκησε με μεγάλο θράσος θα έλεγα.
Έψαξε βρήκε το τηλέφωνό μου και με προσκάλεσε για φαγητό. Από την πρώτη κιόλας στιγμή καταλάβαμε ότι θέλουμε τα ίδια πράγματα και το να μετακομίσω στη Ραφήνα, στο δικό του σπίτι ήταν μονόδρομος. Θυμάμαι ότι είχαμε συνεννοηθεί να μετακομίσω σπίτι του την επόμενη εβδομάδα, μετά τη βδομάδα της γνωριμίας μας και δεν αντέξαμε. Ήρθε και με πήρε δυο μέρες αφότου έφυγα από το σπίτι του και είχα γυρίσει στο δικό μου, υποτίθεται για να μαζέψω τα πράγματά μου. Όπως καταλαβαίνεις δεν πρόλαβα να μαζέψω τίποτα. Μόνο τα σκυλιά μου και το παιδί μου πήρα μαζί. Τα υπόλοιπα τα έστειλε η μάνα μου. (γέλια)!
Ως life coach είναι λογικό να εμπλέκεσαι και με τις αρνητικές καταστάσεις της ζωής. Πώς καταφέρνεις ακόμη και όταν αναφέρεσαι σε κάποια προβληματική κατάσταση, να την μετατρέπεις σε μία θετική εκδοχή;
Νομίζω αυτό το ‘δες τη θετική πλευρά’ είναι λιγάκι παγίδα γιατί καταπίνεις συναισθήματα τα οποία βράζουν κάτω από το χαμόγελο της τοξικής θετικότητας. Κάνουν δηλαδή τη δουλίτσα τους υπογείως. Είμαι υπέρ του ‘Όλα συμβαίνουν για να μας εξελίξουν’. Δεν τα βλέπω όλα θετικά πάντα. Η αλήθεια είναι αυτή. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου πραγματικά βιώνω έντονα συναισθήματα αλλά πάντα προσπαθώ να βρω το δικό μου περιθώριο βελτίωσης. Οπότε κάθε περίπτωση δύσκολη που βιώνω, τη γυρνάω υπέρ μου είτε μαθαίνοντας κάτι καινούργιο για εμένα, είτε δουλεύοντας κάποιο τραύμα μου που μέχρι πριν αγνοούσα την ύπαρξή του είτε καλλιεργώντας μια καινούρια δεξιότητα ή χαρακτηριστικό προσωπικότητας. Αυτό επιδιώκω να κάνω και με όσα κορίτσια δουλεύω. Οι αρνητικές εμπειρίες μπορούν να γίνουν άσσοι στο μανίκι μας.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Life coach με ειδικότητα στον τομέα των σχέσεων. Θα μας πεις μερικά λόγια για την δουλειά σου;
Αχ! Τι να πρωτοπώ πραγματικά. Τη δουλειά μου τη λατρεύω και είμαι γεννημένη για να κάνω αυτό που κάνω. Αν κάνω ένα flashback στη ζωή μου και στις προηγούμενες εμπειρίες μου πραγματικά κάθε φορά καταλήγω στο ότι η ζωή με προετοίμαζε γι’ αυτό. Τόσες ερωτικές αποτυχίες, τόση συναισθηματική και όχι μόνο κακοποίηση, ένας αποτυχημένος γάμος, μια αγχώδης διαταραχή, η ευθύνη ενός παιδιού ενώ ήμουν πραγματικά καταρρακωμένη δε θα μπορούσαν να είναι τίποτα λιγότερο από εφόδια που έχω στην πλάτη μου τα οποία με βοηθούν και με κινητοποιούν να μην επιτρέψω σε καμία γυναίκα να περάσει τίποτα παρόμοιο ή αν περνάει κάτι παρόμοιο να της το κάνω όσο πιο ανώδυνο γίνεται. Τα κορίτσια που δουλεύουν μαζί μου παίρνουν πραγματική αγάπη και νοιάξιμο από εμένα και γι’ αυτό τους είναι πιο εύκολο να ξεπεράσουν όποια δυσκολία βιώνουν την εκάστοτε στιγμή. Τις βάζω στην ευθύνη τους κατευθείαν γιατί δε μου αρέσει να βγάζω προς τα έξω γυναίκες – θύματα. Για ό,τι βιώνουμε έχουμε την ευθύνη και μόλις αναγνωρίσουμε και αποδεχτούμε την ευθύνη αυτή τότε η δύναμη είναι στα χέρια μας. Δυναμική γυναίκα είναι η γυναίκα που έχει την ευθύνη στα χέρια της. Και σίγουρα η θυματοποίηση πετάει την ευθύνη έξω από εμάς άρα πετάει και τη δύναμή μας έξω από εμάς. Οι γυναίκες είναι πολύ πιο δυνατές από αυτό που η κοινωνία τους επιβάλλει να είναι και αυτό τις βοηθώ να κατανοήσουν. Οι σχέσεις είναι αποτέλεσμα της εικόνας που έχω για τον εαυτό μου. Οπότε μόλις ένα κορίτσι αναδομήσει την εικόνα του και ξαναμπεί στη δύναμή του τότε οι σχέσεις του θα καλυτερέψουν αυτόματα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
Έχεις εστιάσει αρκετά στις προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων. Εάν σου ζητούσαμε να αριθμήσεις τις 3 βασικές πηγές των πιο συχνών προβλημάτων, ποιες θα ήταν αυτές;  
Οι 3 βασικές πηγές των προβλημάτων των ερωτικών σχέσεων είναι:
1)Τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις γύρω από το πώς πρέπει να λειτουργούν οι άνθρωποι μέσα σε μια σχέση.
2)Το ότι ο ένας προσπαθεί να αλλάξει τον άλλο. Γιατί λανθασμένα πιστεύουμε ότι αν ο άλλος ήταν χ ή λειτουργούσε με τον ψ τρόπο εμείς θα είμασταν κομπλέ.
3)Τα τραύματα του παρελθόντος που μένουν αδούλευτα και μας καθιστούν συναισθηματικά ανώριμους.
Ξέρεις θα μπορούσα να μιλάω ώρες ολόκληρες για όλα αυτά αλλά αντί για συνέντευξη νομίζω πως πρέπει να το κάνουμε βιβλίο. (γέλια)! Έχουν τεράστιο βάθος και πάρα πολλά παρακλάδια όλα τα παραπάνω και φυσικά τα αναλύουμε εκτενώς με τα κορίτσια μου μέσα στα μαθήματα και στις προσωπικές συνεδρίες.
Είσαι από εκείνους που πιστεύουν ότι «εάν σπάσει το γυαλί, δεν ξανακολλάει» ; 
Όχι δεν πιστεύω ότι αν σπάσει το γυαλί δεν ξανακολλάει. Μια χαρά κολλάει. Αυτό που πάει λάθος είναι ότι οι άνθρωποι δε προσπαθούν σοβαρά για τις σχέσεις τους γιατί δεν έχουν παραδείγματα σχέσεων που να τους εμπνέουν να προσπαθήσουν. Επίσης τους λείπει η καθοδήγηση. Αν κάποιος άνθρωπος εκφράσει τη δυσκολία που βιώνει στη σχέση του σε κάποιον άλλον άνθρωπο που δεν ειδικεύεται στον τομέα των σχέσεων θα ακούσει ή χώρισε ή πρέπει να συμβιβαστείς γιατί έτσι είναι οι σχέσεις. Οι σχέσεις δεν είναι έτσι. Απλά οι άνθρωποι δεν έχουν μάθει να συνδέονται. Η καθημερινότητα είναι τόσο απαιτητική που δεν τους μένει χρόνος να επιδιώξουν πραγματική και ουσιαστική σύνδεση με το σύντροφό τους και γι΄αυτό βλέπουμε τόσες ραγισμένες και επιφανειακές σχέσεις εκεί έξω.
Είσαι μητέρα δύο αγοριών! Εάν μπορούσες τους χαρίσεις ένα  «σύγχρονο δώρο εμπειρίας» ποια θα ήταν αυτή;
Το δώρο που θα ήθελα να δώσω στα αγόρια μου μέσα από τις δικές μου εμπειρίες είναι το ‘Αυτό που βλέπεις έξω σου, είναι αυτό που υπάρχει μέσα σου. Αν δε σας αρέσει αγόρια αυτό που βλέπετε έξω σας, μην προσπαθήσετε να το αλλάξετε. Θα σπαταλήσετε άσκοπα χρόνο και ενέργεια. Αλλάξτε αυτό που υπάρχει μέσα σας και το έξω θα αλλάξει αυτόματα και με ένα μαγικό τρόπο’.
Έχεις καταφέρει να έχεις πάρα πολλούς followers και καθημερινά γίνεσαι δέκτης αγάπης αμέτρητων ανθρώπων που βρίσκουν ελπίδα και στήριξη στο πρόσωπό σου, ακόμη και μέσω ενός μονόλεπτου story. Είσαι υπερήφανη για αυτό; 
Η αγάπη που παίρνω από τους ανθρώπους που απαρτίζουν την κοινότητά μου στα social media είναι η ένδειξη ότι είμαι on track και δεν είμαι απλά περήφανη γι’ αυτό είμαι κάτι πολύ περισσότερο από περήφανη. Κάθε μέρα καταφέρνουν και με συγκινούν 100άδες μηνύματα και σχόλια ανθρώπων που βηματάκι – βηματάκι ανεβαίνουν τη σκάλα για να φτάσουν τη δική τους ευτυχία. Το hate δε, που παίρνω από κάποιους άλλους ανθρώπους στα social media είναι το καύσιμό μου για να συνεχίζω με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα αυτό που κάνω. Τους ευχαριστώ και αυτούς και τους στέλνω ακόμα περισσότερη αγάπη και ένα σκούντηγμα αφύπνισης.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Πώς μπορεί κάποιος ή κάποια να επικοινωνήσει μαζί σου για ατομικές συνεδρίες; 
Αν κάποιος άνθρωπος θέλει να δουλέψει μαζί μου ή με μια εξαιρετική επαγγελματία της ομάδας μου θα είναι μεγάλη μας χαρά. Μπορεί να μας καλέσει στο 697 5264135 ή μπορεί να μπει στο kantopraksi.gr και να βρει εκεί όλες τις υπηρεσίες μας ώστε να επιλέξει αυτή που του ταιριάζει. Επίσης στο site μας μπορεί κάποιος να βρει και περισσότερες πληροφορίες για εμένα και την ομάδα μου. Να πω πως οι συνεδρίες και τα μαθήματα προσωπικής ανάπτυξης γίνονται διαδικτυακά οπότε δουλεύουμε με ανθρώπους  από κάθε πλευρά του πλανήτη. Έχουμε στα μηνιαία μαθήματα σχέσεων κορίτσια που μένουν Φινλανδία, Κύπρο, Γερμανία, Κατάρ, Μάντσεστερ και δε θυμάμαι από πού αλλού και εννοείται από κάθε γωνιά της Ελλάδας μας. Θα χαρούμε να δούμε και κορίτσια που είναι αναγνώστριές σας και να μας το αναφέρουν, στο Μάθημα Σχέσεων που θα πραγματοποιηθεί μέσω zoom στις 29 Δεκεμβρίου όπου θα αναλύσουμε σε βάθος την επικοινωνία στις σχέσεις. Πολύ σημαντικός παράγοντας προβλημάτων στις σχέσεις η λάθος επικοινωνία για αυτό αποφασίσαμε να διδάξουμε τους υγιείς τρόπους. Και επειδή δε θέλουμε κανείς να το χάσει λόγω υποχρεώσεων των ημερών θα δώσουμε και τη μαγνητοσκόπηση σε όποιο κορίτσι το επιλέξει. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν στο kantopraksi.gr.
Εάν μπορούσες τα φετινά Χριστούγεννα να κάνεις μία ευχή και να πραγματοποιηθεί, ποια θα ήταν αυτή;
Αυτό που θα ευχηθώ σε όλο τον κόσμο μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για τα φετινά Χριστούγεννα είναι Καμιά ψυχή να μην πονάει! Αγκαλιαστείτε! Φιληθείτε! Αγαπηθείτε! Η ευτυχία είναι επιλογή. Και έτσι θα ήθελα να κλείσω. Ευχαριστώ απεριόριστα όλους τους ανθρώπους του  SoWhat? που θα συμβάλλουν να βγει ένα όμορφο αποτέλεσμα για να κινητοποιήσουμε τους ανθρώπους να φτιάξουν ευτυχισμένες σχέσεις. Ευγνώμων που μοιράστηκα όλα αυτά μαζί σας.