Πώς να δημιουργήσετε έναν άνετο και φιλόξενο χώρο εργασίας

Τον περισσότερο χρόνο στην ζωή μας, τον περνάμε στην εργασία μας. Η δημιουργία ενός άνετου και φιλόξενου χώρου εργασίας είναι κρίσιμη για την βελτίωση της παραγωγικότητάς. Το γραφείο μας πρέπει να είναι άνετο, λειτουργικό, ευχάριστο και να μας κάνει να αισθανόμαστε πιο δημιουργικοί. Στην συνέχεια, θα δούμε μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να το πετύχετε.

Ο σχεδιασμός του χώρου εργασίας πρέπει να είναι καλά μελετημένος, και τα έπιπλα γραφείου https://www.theodoridi.com/ να είναι ποιοτικά και στιβαρά για να αντέχουν στον χρόνο. Η διάταξη των επίπλων και του εξοπλισμού πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να μας επιτρέπει να κινούμαστε άνετα στον χώρο μας. Σημαντικό είναι να επιλέξουμε εργονομικά έπιπλα, όπως είναι οι καρέκλες γραφείου https://www.theodoridi.com/epipla-grafeiou/karekles/, ώστε να υποστηρίζουμε σωστά το σώμα μας για να αποφεύγουμε τους πόνους και τα πιασίματα από την κακή, πολύωρη στάση. Πολλά πλέον τραπέζια γραφείου έχουν την δυνατότητα να αλλάζουν και ύψος , ώστε να μπορούμε να εργαζόμαστε και σε όρθια στάση.

Ο σωστός φωτισμός, είναι καθοριστικός και πολύ σημαντικός για να εργάζεστε ξεκούραστα, χωρίς να κουράζονται τα μάτια σας. Φροντίστε το γραφείο να είναι δίπλα σε παράθυρο, για να εκμεταλλευτείτε τον φυσικό φωτισμό, καθώς παίζει μεγάλο ρόλο στην βελτίωση της διάθεσης και της παραγωγικότητάς μας. Εάν δεν υπάρχει αρκετός φυσικός φωτισμός, επιλέξτε φωτιστικά με θερμό λευκό φως που να είναι τόσο έντονα, ώστε να μην κουράζονται τα μάτια.

Τα χρώματα που θα επιλέξετε για την διακόσμηση του χώρου σας παίζουν μεγάλο ρόλο  και μπορούν να επηρεάσουν την διάθεση και την ενέργειά σας. Επιλέξτε απαλούς τόνους για τους τοίχους, όπως το γαλάζιο, το πράσινο ή το λευκό, που δημιουργούν χαλάρωση και μία αίσθηση ηρεμίας. Η διακόσμηση που θα κάνετε και τα διάφορα αξεσουάρ που θα προσθέσετε σε διάφορες γωνίες, θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν τον χαρακτήρα και  το στυλ σας. Μερικές κορνίζες, φυτά ή πίνακες μπορούν να κάνουν το χώρο πιο ζεστό και φιλόξενο. Προσθέστε τις δικές σας προσωπικές πινελιές, που θα σας κάνουν να νιώθετε άνετα και ευχάριστα. Μπορεί να βάλετε ένα κολλάζ με φωτογραφίες των αγαπημένων σας προσώπων στους τοίχους ή στο γραφείο, κάποια αγαπημένα σας βιβλία ή ακόμα και αντικείμενα που σας εμπνέουν. Αυτές οι λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τον χώρο πιο οικείο και να βελτιώσουν τη διάθεσή σας, ενώ εργάζεστε.

Κρατήστε τον χώρο σας οργανωμένο και καθαρό. Η ευταξία δημιουργεί καλή διάθεση και ο   τακτοποιημένος χώρος εργασίας συμβάλλει στη μείωση του άγχους και την αύξηση της παραγωγικότητας. Χρησιμοποιήστε αποθηκευτικούς χώρους για να κρατάτε τα αντικείμενα σας οργανωμένα όταν δεν τα χρησιμοποιείτε.

Η σωστή θερμοκρασία και ο αερισμός του γραφείου είναι σημαντικοί παράγοντες, που μπορεί να επηρεάσουν την διάθεση σας για εργασία. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, πλέον ο κλιματισμός είναι απαραίτητος και τον χειμώνα η θερμοκρασία πρέπει να είναι ιδανική για να δουλεύετε με ευχαρίστηση. Βεβαιωθείτε επίσης ότι, υπάρχει επαρκής αερισμός, αν δεν θέλετε να έχετε κλιματισμό στον χώρο σας.

Μην ξεχάσετε ότι, κατά διαστήματα πρέπει να χαλαρώνετε. Ειδικά ανάμεσα στα διαλείμματα, θα πρέπει να έχετε έναν χώρο ανάπαυσης για ξεκούραση, φαγητό ή καφέ. Ένας μικρός καναπές ή μια άνετη καρέκλα μπορούν να σας προσφέρουν την ευκαιρία να χαλαρώσετε για λίγα λεπτά, να ξεπιαστείτε και να απολαύσετε ένα σνακ. Τα διαλείμματα είναι απαραίτητα γιατί σας βοηθούν να είστε πιο συγκεντρωμένοι και να έχετε καλύτερη απόδοση.